Ja miałem okazje być w wojsku tylko 9 miesięcy, nie mniej jednak coś w nim zwiedziłem ;D fakt nie strzelaliśmy tak wiele, jak za PRL-u ale kilkaset tych pocisków wystrzeliłem. I fakt PK jest zabójczo celną bronią, jak dobrze rozstawisz i sie dobrze zaprzeszpraktycznie nie ma odrzutu.Komaro pisze:Na oko coś koło 100-150 metrów w 5 min filmu widać że drugi apc już zaczął do nich strzelać więc nie był atakowany z zaskoczenia tak jak pierwszy. Jest jeszcze coś takiego ja zasłona dymna i wstecznyna filmiku odległość jest mała fakt.
Wyobraź Sobie , że ja też przez 14 miechów woja. Widocznie mało strzelałeś albo miałeś skrzywioną celność, w Świętoszowie mieliśmy strzelanie co środę i trafienie z PK w stojący cel na odległości 200 m nie był żadnym problemem.byłem PeKistą
Wszyscy na kompani strzelali z mojej broni gdyż była najcelniejsza, ja nie chwaląc sie nie strzelałem źle, bo moją najgorszą oceną za strzelanie, było bodajrze 4, i nie chodziło mi tu o to że, PK jest niecelne, ale o to że cięzko dostrzec cel, np figure 'leżacy', jak dookoła jest zielono itd. Oczywiście nie wiem w jakich warunkach ty strzelałeś, ale u nas były takie sytuacje, że strzelec SWD nie mógł dostrzec 'obserwatora' i wogóle nie strzelał, już nie wspomne o strzelaniu w nocy.
Pozatym ja strzelałem tylko do tarcz, a to przecież normalne, że zwykły człowiek nie stałby jak kołek tylko próbował sie ruszać i co najważniejsze też by strzelał, doszłoby zdenerwowanie itd.
A co do OFP, ludzie, to jest tylko gra, wymagacie cudow, i jeszcze narzekacie że to tylko taktyczy shooter, ale niestety dla mnie ARMA2, też jest taktycznym shooterem, ktoś zapyta, 'shooterem - lol noob itd' no ale co jak co ARMA jest shooterem, ponieważ chcąc nie chcąc, tam sie biega i strzela