Dodawanie cywilów do frakcji
Moderatorzy: kondor, Inkwizytor
Dodawanie cywilów do frakcji
Chcę dodać cywila do powiedzmy CzDKZ ,sprawdzałem skrypt faction na bohemia ,ale niestety jest on beznadziejnie opisany i nic nie rozumiem z tego co mam wpisać.Powiedzcie po ludzku co należy zrobić ,potrzebuję tego skryptu ,ponieważ robię misję z niszczeniem patroli w czernogórsku niewielkim odziałem komandosów, a chcę żeby oprócz BTR-ów i UAZ-ów były również policyjne VAZ-y z policjantami w środku i po strzale w nich zaczęli do mnie strzelać a nie uciekać.
- JonPL
- ID Steam:
- Numer GG: 6628146
- ID gracza: 0
- Kontakt:
Re: Dodawanie cywilów do frakcji
Komenda SetFriend? Było na forum już 

http://armacenter.pl/ - najdłużej istniejąca społeczność w historii polskiej sceny ArmA i OFP.
Dołącz do nas - weteranów - dajemy czadu już od czasów wczesnego Flashpointa.
O,dzięki właśnie pamiętałem,że gdzieś to było ,ale znaleźć nie mogłem.
Jednak udało mi się użyć w tamtym temacie opisywanego "buga" ,wstawiłem żołnierza z czdkz do odziału policjantów ,koles miał stopien pulkownika i dalem mu na prawdopodobienstwo obecnosci 0% i jest git.
//Edit:Próbowałem z tym setfriend, nie wiem jak odpalic,probowałem w uruchamianu, menadżerze wczytywania,i poprzez dodawanie pliku notatnika.
Jednak udało mi się użyć w tamtym temacie opisywanego "buga" ,wstawiłem żołnierza z czdkz do odziału policjantów ,koles miał stopien pulkownika i dalem mu na prawdopodobienstwo obecnosci 0% i jest git.
//Edit:Próbowałem z tym setfriend, nie wiem jak odpalic,probowałem w uruchamianu, menadżerze wczytywania,i poprzez dodawanie pliku notatnika.
w uruchamianiu jednostki np.cywila wpisz
WEST to zachód
EAST to wschód.
RESISTANCE to Partyzanci.
CIVILIAN to Cywile
Kod: Zaznacz cały
CIVILIAN setFriend [WEST, 1.0];WEST setFriend [CIVILIAN, 1.0]
EAST to wschód.
RESISTANCE to Partyzanci.
CIVILIAN to Cywile
- Matte
- ID Steam:
- Numer GG: 3470353
- ID gracza: 2166020
Nie polecam używania setFriend na cywilach w momencie kiedy są oni wrogiem dla kogoś. Puste pojazdy i większość budynków przez silnik gry są rozpoznawane jako cywile, efekt? Twoi walą do pustych wozów i domów jak leci.
Jestem BIS fanboyem!

FAQ:
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o OFP:DR? DR nie żyje, a fani zapomnieli.
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o ArmA II? - Do 1.96 jescze trochę brakuję...
All of BIS's programming is done by Ondrej's hair
Blogaska prowadzę, i gadam do mikrofonu w podcaście na matteprl.net

FAQ:
@2xup. dzięki za odpowiedź.
@up. Już sobie to wyobrażam.Dobrze ,że robię misje co-op dwuosobowe.
@up. Już sobie to wyobrażam.Dobrze ,że robię misje co-op dwuosobowe.
- JonPL
- ID Steam:
- Numer GG: 6628146
- ID gracza: 0
- Kontakt:
Jeśli prezentują sensowny poziom [w pełni funkcjonalne, grywalne, z briefingiem etc] wydaj je. Brakuje misji dla małej liczby osób
http://armacenter.pl/ - najdłużej istniejąca społeczność w historii polskiej sceny ArmA i OFP.
Co do poziomu to nawet fajnie się gra ,jednak briefning'ów nie ma , w paru momentach wyzwalacze nie działają(na przykład na "rozmowę" z partyzantami) była jedna misja "po cichu" -czyli wysadzanie 2 fabryk.
Na początku jest zrzut spadochronem później odbiera się zaopatrzenie pilnowane przez partyzantów,trzeba im pomóc obronić wieś,a później skradanie się, zabicie paru ludzi z MP5SD ,kradzież łodzi itd. Jeszcze mam zamach (mało grywalny);wysadzanie lotniska i zabijanie pilotów oraz kradzież KA52(jakby "podrasować" to by była fajna misja) oraz misja z niszczeniem patroli opisane w temacie,niestety AI w momencie kiedy wysadza się działa artyleryjskie głupieje i popełnia samobójstwa ,lub z niewiadomych powodów wie że ktoś się za nim zakrada.
Co do wypuszczenia misji-mógłbym spróbować,ale jeszcze troche pracy jest.Może za pół miesiąca wypuszcze zestaw misji.
Na początku jest zrzut spadochronem później odbiera się zaopatrzenie pilnowane przez partyzantów,trzeba im pomóc obronić wieś,a później skradanie się, zabicie paru ludzi z MP5SD ,kradzież łodzi itd. Jeszcze mam zamach (mało grywalny);wysadzanie lotniska i zabijanie pilotów oraz kradzież KA52(jakby "podrasować" to by była fajna misja) oraz misja z niszczeniem patroli opisane w temacie,niestety AI w momencie kiedy wysadza się działa artyleryjskie głupieje i popełnia samobójstwa ,lub z niewiadomych powodów wie że ktoś się za nim zakrada.
Co do wypuszczenia misji-mógłbym spróbować,ale jeszcze troche pracy jest.Może za pół miesiąca wypuszcze zestaw misji.
- Matte
- ID Steam:
- Numer GG: 3470353
- ID gracza: 2166020
Pracuj, pracuj. Czekamy ; )
Jestem BIS fanboyem!

FAQ:

FAQ: