Problem z dźwiękiem i grafiką

Problemy i porady nt dobrej i słabej wydajności PC, zawieszaniem się gry itp.

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
balizz
ID Steam:
ID gracza: 0

Problem z dźwiękiem i grafiką

Post autor: balizz »

Jako , że jest to mój pierwszy post na tym forum , od razu przejdę do meritum sprawy. Po ściągnięciu dema ARMY i odpaleniu pierwszej lepszej misji , zdziwiłem się ponieważ w grze KOMPLETNIE nie było głosu. Aktualizacja sterowników do karty dźwiękowej , również nic nie zmieniła. Moja karta to Creative SB X-Fi XtremeGamer Sound Card PCI (nie jestem pewien czy dobrze podałem model karty , ale tak nazwał ją Everest więc myślę , że jest poprawna). Ściągałem najnowsze sterowniki o numerze 2.18.0013 z 26 czerwca 2009.

Drugim problemem , jest "psująca" się grafika. Niestety w tym momencie nie posiadam screenów (o ironio po 30 minutowym polowaniu na takowe "zepsucie" , te nie nastąpiło) , ale te przekłamania wyglądają jakby ktoś pociął wszystkie piksele w różnego rodzaju trójkąty i poprostu rozsypał je na całym ekranie. Myślałem , że problemem jest temperatura , ale podczas gry temperatura wokół procesora graficznego wynosi 49 stopni a w samym procesorze 44 stopnie. Włączałem już domowe wentylatory i przykładałem je od komputera , kilkakrotnie odkurzyłem go , lecz sprawa zniknęła dopiero po zaaktualizowania sterowników do karty dźwiękowej(tak , tak dźwiękowej , sprawa opisana wyżej), lecz nie wątpię , że problemy wrócą lada moment.

Mój sprzęt to:
Intel Pentium 4 631, 3000 MHz (15 x 200)
2GB RAMu
Radeon X1950 Pro (256 MB)

Jeśli ktoś wie jak zająć się tą sprawą , proszę o szybką odpowiedź
balizz
ID Steam:

Re: Problem z dźwiękiem i grafiką

Post autor: balizz »

demo w ogóle może być zripowane? Ściągałem je z www.gamershell.com i u mojego znajomego wszystko działa bez największego problemu a konfigurację pc ma podobną.
Awatar użytkownika
Maćko
ID Steam:
ID gracza: 1
Kontakt:

Post autor: Maćko »

Sprzęt masz trochę za słaby - ot co.

Co do dźwięku - zainstaluj najnowszego directxa 9 (z marca/kwietnia 09)
Co do grafiki - jak Ci znowu zacznie sypać błędami to wciśnij lewy shitf + - (minus na numerycznej) i wpisz flush.

Na starym kompie o prawie identycznej konfiguracji mam ten sam problem.
Obrazek
Obrazek

-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL14 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
arevie
ID Steam:

Post autor: arevie »

Witam

Mam ten sam problem z grafiką tylko że już w tym przypadku to Arma II full wersja z patch 1.03 i tutaj bardzo podobna konfiguracja sprzętowa (karta dźwiękowa i graficzna te same jak u kolegi), a procek AMD Athlon 64. Podobną historię miałem ze starą Armą I ale po wgraniu najnowszych sterów do grafiki problem zniknął, w tym przypadku Arma II problem wrócił jak bumerang ponownie z tym że stery do karty graficznej są jak najbardziej aktualne.

Czy może koledze udało się ten problem rozwiązać ?
Awatar użytkownika
Dawidson
ID Steam:

Post autor: Dawidson »

gdzieś czytałem że przełączenie widoku pomaga(raz pomaga raz nie) ale warto wypróbować, czyli jak patrzysz na coś i masz tego artefakta to przełącz widok na 3 osobowy(za pleców) lub na odwrót i poczekaj chwile.

Też mi się kilka razy taki kwiatek przytrafił ale po prostu na tyle rzadko że nic z tym nie robiłem.
Obrazek
RIDER
Awatar użytkownika
Seeboo
ID Steam:
Numer GG: 8171059

Post autor: Seeboo »

Witam,

Miałem identyczny problem do dzisiaj ;] Aktualizacja sterowników do Radeona pomogła i wszystko śmiga jak ta lala :)

Pozdr
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wydajność i zawieszanie się”