Co do FFUR'a mi najbardziej przypadł do gustu 2006 2.0 nowsze wersje miały sporo bugów oraz muliły niesamowicie kompa fakt 2006 2.0 tez niczego sobie daje po sprzęcie jednak wystarczy posiedziec w confingu ktory bardzo prosto jest zbudowany powywalać bezpotrzebne elementy i wszystko wmiare płynnie chodzi nawet po dłuższym graniu. Sam konfigurowałem moda FFUR 2006 2.0 zmieniałem i aktualizowałem tekstury różnych pojazdów oraz broni units itp. rzeczy. Jesli chodzi o kampanie to w Operation Flashpoint działa mi bez zarzutów żadnych problemów natomiast co do kampani Resistance to w ostaniej misji w końcówce niestety ale załapuje buga. Kiedyś jeszcze konfigurowałem ECP, który pozwala na bezproblemową grę na full detalach jednak mod ten zmienia troszkę AI dzwięki oraz pare efektów dlatego jednak bardziej polecam FFUR, najwoszy 85' ma najwięcej animacji podobnych troche do moda A.C.E. w Armie I, dużym plusem jest niesamowity klimat który najbardziej pasuje do kampani OFP, gdyż zastosowane uzbrojenie pochodzi z przełomu lat 80/90 oraz podobno config mniej zamula niż starsze wersje aczkolwiek trawopodobne urozmaicenia wysp niestety ale bardzo powaznie wpływa na sprzęt warto to wykastrowac

. Co do wysp i roślinności proponuje tekstury WGL oraz roślinność znajdująca się pod linkiem
http://ofp.gamepark.cz/index.php?showthis=9120 jest tam również rośliność resowska czyli taka jaką mamy na Nogovie niestety Malden posiada podstawową rośliność natomiast na Everonie oraz Kolgujevie mamy właściwą (przyznam, że resowska nie zamula kompa aczkolwiek na Malden mamy stare tekstury).