Konfiguracja kompa

Masz problem ze sprzętem? Windows Ci się wiesza? A może chcesz sie pochwalić swoim "piecem"?

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mant3z
ID Steam:
ID gracza: 1111
Kontakt:

Re: Konfiguracja kompa

Post autor: mant3z »

Jak chcesz w ArmA2 grać z detalami na maxa to wystarczy 4890 1Giga. W sumie to już 4870 wystarcza...
Test płyty głównej którą planujesz kupić:
http://www.tomshardware.com/reviews/790 ... ,2277.html
Nie ma wielkiej różnicy, ale Asus wypada lepiej. Poza tym Asus ma porządne chłodzenie.

No i wiesz jak to u mnie jest z tym czterordzeniowym prockiem :) chyba 955'ką musisz wrzucić.
No ale to chyba nie będzie problemu jak zamiast 2 kart graficznych wrzucisz jedną.
Mów mi milordzie łapserdaku!
Awatar użytkownika
Trance
ID Steam:
ID gracza: 0

Post autor: Trance »

A ta płyta główna? MSI 790FX-GD70
Chodzi o to, że jednak muszą byc pamiątki DDR3...
Obrazek
Awatar użytkownika
mant3z
ID Steam:
Kontakt:

Kiedyś byłem fanboyem MSI, potem zdarzył się wypadek i teraz omijam szerokim łukiem.
Poza tym przecież ten Asus obsługuje DDR3, nie rozumiem twojej uwagi...
http://www.komputronik.pl/Podzespoly_PC ... 69061,s,1/
Awatar użytkownika
Trance
ID Steam:

Aaaaa racja, jednym okiem patrzyłem normalnie na to, a drugim patrzyłem przez moje okulary, dzięki którym widze w grach przez ściany i nastąpiło zakrzywienie czasoprzestrzeni i wyszły takie cuda.

No spoko dzięki w takim razie ;).
Obrazek
Awatar użytkownika
Trance
ID Steam:

Witam. Natrafiłem przy wyborze kompa na następny, dziwaczny problem. Wybieram dysk twardy i nie wiem poprostu czy lepszy jest dysk twardy SATA II czy SATA 300.... Prosze powiedzcie mi, który jest lepszy :).

Pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
Maćko
ID Steam:
ID gracza: 1
Kontakt:

Post autor: Maćko »

Trance pisze:Witam. Natrafiłem przy wyborze kompa na następny, dziwaczny problem. Wybieram dysk twardy i nie wiem poprostu czy lepszy jest dysk twardy SATA II czy SATA 300.... Prosze powiedzcie mi, który jest lepszy :).

Pozdrawiam
To jest to samo :D
Obrazek
Obrazek

-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL14 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Awatar użytkownika
mant3z
ID Steam:
Kontakt:

Kupując dysk w przypadku seagate trzymaj się z daleka od serii 11, bo to jedna wielka porażka.
Jak już to 7200.12 lub 7200.10 albo inne marki.
Awatar użytkownika
Trance
ID Steam:

Dzieki Macko :). Wybor dysku jest tak oczywisty, ze az sie stał barierą nie do przebrnięcia samemu hehe. Dziekuje za pomoc :)

@Mantez
No dzieki za wskazówke, z pewnością sie nią zasugeruje. Dzieki

Pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
Trance
ID Steam:

Hehehe niespodziewany zastrzyk gotówki, quick thinking i co? I pora na porządną obudowę do komputera :). Liczy się jak najwyższa jakośc, jak najwydajniejsze chłodzenie (bez względu na głośnosc), jak najwyższa trwałosc (obudowa ma słuzyc na kilka lat conajmniej), ale jednoczesnie jak najnizsza cena (tzn. nie jakas kosmiczna).

I tutaj wpadłem na pomysł zakupu http://www.bitcomputer.pl/product.php?id=9084 . Co sądzicie o tej obudowie? Bedzie wystarczająco dobra? I czy nie ma czegos lepszego w podobnej cenie? Z góry dzieki za porady :)

Pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
Forrestal
ID Steam:
Numer GG: 3201083
ID gracza: 2006531
Kontakt:

Post autor: Forrestal »

Antec P182/P183 albo jak wieksza to P193 :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Trance
ID Steam:

Nie no, fajne obudowy nie ma co, ale strasznie drogie... 700 zł i tylko 2 z 5 wentylatorów w zestawie, z tego wniosek, ze 3 trzeba dokupic... nie znam cen wentylatorów, ale podejrzewam, ze takie w miare dobre około 100 zł za sztuke, czyli 1000 zł za obudowe ... :D Nie no nie wydam na obudowe wiecej niz na procesor :D.

Juz wole dołożyc do zasilacza. Wybrałem Xilence Power 550 W (wystarczy dla obudowy z 6 wentylatorami i dla reszty komponentow?)

A wracając do tematu obudów... Ta obudowa, do której link tam posłałem nie jest jakaś felerna, "dziadoska", ze szybko sie psuje, wentylatory nie zapewniają takiego wietrzenia, jakie 6 wentylatorów zapewniac powinno? :)

PS: Istnieje taka możliwośc, zeby jakims cudem "upchnąc" 2 zasilacze do jednego kompa? ;>
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hardware & Software”