ArmA2 vs OFP2 (newsy i dyskusja)
Re: ArmA2 vs OFP2 (newsy i dyskusja)
2 strony, niewiele nowego:
-można grać zwierzętami
-ctd przy wchodzeniu do wielu pojazdów
-ai głupie
-duże zapotrzebowanie na cpu - na podstawie warfare i kampanii
-misje w kampanii nieliniowe, np jest zbiór zadań do wykonania: aresztowanie szpiega, znalezienie dokumentów, wyczyszczenie posterunku w dowolnej kolejności (niewielka nieliwość imho) - wybierasz zadanie heli cię tam przenosi (ściągnęli z "sabotage" :] )
-świetna grafika
-można grać zwierzętami
-ctd przy wchodzeniu do wielu pojazdów
-ai głupie
-duże zapotrzebowanie na cpu - na podstawie warfare i kampanii
-misje w kampanii nieliniowe, np jest zbiór zadań do wykonania: aresztowanie szpiega, znalezienie dokumentów, wyczyszczenie posterunku w dowolnej kolejności (niewielka nieliwość imho) - wybierasz zadanie heli cię tam przenosi (ściągnęli z "sabotage" :] )
-świetna grafika
- mant3z
- ID Steam:
- ID gracza: 1111
- Kontakt:
Co to jest CTD przy wsiadaniu do pojazdów?
Ciekawe na jakim sprzęcie grali, na jakich ustawieniach i ile mieli fps'ów...
Ciekawe na jakim sprzęcie grali, na jakich ustawieniach i ile mieli fps'ów...
Mów mi milordzie łapserdaku!
- Maćko
- ID Steam:
- ID gracza: 1
- Kontakt:
CTD - Crash to desktop.
Czyli klasyczny komunikat windy i koniec gry ;]
Czyli klasyczny komunikat windy i koniec gry ;]
- mant3z
- ID Steam:
- Kontakt:

Nie nadążam za tymi skrótami.
Granie zwierzyną?

Marnowanie czasu i energii dla zwierzyny gdy jest poważniejszy problem jak głupie AI i CTD... dziwna polityka

No ale cieszmy się, jest beta, da się w nią grać... niedługo premiera

- Maćko
- ID Steam:
- ID gracza: 1
- Kontakt:
kondor pisze: -ctd przy wchodzeniu do wielu pojazdów
Ująłeś to zbyt ogólnie, z tego co zrozumiałem to podczas próby kierowania pojazdami.Cd-action pisze:beta wychodziła do pulpitu, gdy tylko chciałem zasiąść za sterami czegokolwiek, a jedynie co udało mi się osiągnąć, to kilkakrotne przeczyszczenie lufy Abramsa
-
- ID Steam:
- ID gracza: 0
I tak dobrze, że robią jakieś beta-testy. O ile mi wiadomo (może jestem niedoinformowany) w "jedynce" wyszło to gorzej. Poza tym to beta, i chyba dziwne byłoby, że nie ma żadnych błędów, nie?
Boze, widzisz i nie grzmisz. Co to znaczy "glupie AI"? Tak ogolnikowo, to ja tez sobie moge napisac. No ludzie, wybaczcie, ale co to znaczy? Jakie bledy konkretnie robi?Kondor, jak juz cos spisujesz, to napisz jakies konkrety.. jezeli mozesz oczywiscie.
. Co do energii - tutaj nie chodzi o moc. Jezeli AI robi duze bledy, to dlatego, ze jest zle napisane, anie dlatego ze zwierzyna zabiera
.
Mysle, ze ze zwierzetami chodzi o edytor. Przeciez to by bylo bez sensu w kampanii. Z premiera bym sie tak nie cieszyl. Jeszcze przesuna, zobaczyszmant3z pisze:a już myślałem że to będzie jakiś nowy bajer
Nie nadążam za tymi skrótami.
Granie zwierzyną?Do czego nam to potrzebne?
Marnowanie czasu i energii dla zwierzyny gdy jest poważniejszy problem jak głupie AI i CTD... dziwna polityka
No ale cieszmy się, jest beta, da się w nią grać... niedługo premierapotem załamka bo ledwo co chodzi, kredyty na nowy sprzęt i walka z patchami

-
- ID Steam:
- ID gracza: 0
Możecie mnie zbić, ale ja uważam, że w AI wystarczyłoby poprawić odnajdywanie ścieżek, poruszanie się w grupie i używanie osłon.
Wybaczcie post pod postem, ale pisze z Playstation 3, a tu sie wiecej tekstu w jednym poscie nie miesci.
Developer przed wydaniem zawsze robi mnostwo betatestow. Zarowno OFP jak i ArmA mialy mase bugow na starcie i sprawialy wrazenie gier nie przetestowanych. Oby teraz wszystko poszlo lepiej. Wszystko zalezy od tego kiedy bedzie premiera.centurion_94 pisze:I tak dobrze, że robią jakieś beta-testy. O ile mi wiadomo (może jestem niedoinformowany) w "jedynce" wyszło to gorzej. Poza tym to beta, i chyba dziwne byłoby, że nie ma żadnych błędów, nie?
- mant3z
- ID Steam:
- Kontakt:

Co do mądrości AI to wiadomo czego się spodziewać... ja się domyślam, że jest to po prostu rozbudowane AI z obecnej ArmA. Wszyscy dobrze wiemy czym to wróży.
Co do słowa energia to nie miałem na myśli energię procka tylko ludzką, która została zmarnowana na jakieś możliwości grania zwierzyną, tylko po to by jakieś małolaty się podniecały tym, że mogą pobiegać sobie dzikiem a kolega ich ubije z abramsa.
Rozumiem, że BIS chce zachęcić fanów Deer Hunter'a do zakupu ArmA ][

Chciałem się wyrazić, że zamiast dodawać jakieś popierdółki, należało by się skupić na błędach, optymalizacją silnika, fizyką i AI.
autor szczegółowo o tym nie napisał, jak dobrze pamiętam (czytałem pobieżnie w supermarkecie) - w misji - zasadzce AI albo szybko ginęło, albo się rozłazili - dopytaj Maćka. Ocenił AI jako minus w podsumowaniu.Jacobss pisze:Boze, widzisz i nie grzmisz. Co to znaczy "glupie AI"? Tak ogolnikowo, to ja tez sobie moge napisac. No ludzie, wybaczcie, ale co to znaczy? Jakie bledy konkretnie robi?Kondor, jak juz cos spisujesz, to napisz jakies konkrety.. jezeli mozesz oczywiscie.
zapewne mant3zowi chodziło o energię developerów, którą możnaby skierować na ważniejsze sprawy, ale mogę się mylićJacobss pisze:Co do energii - tutaj nie chodzi o moc. Jezeli AI robi duze bledy, to dlatego, ze jest zle napisane, anie dlatego ze zwierzyna zabieramant3z pisze: Granie zwierzyną?Do czego nam to potrzebne?
Marnowanie czasu i energii dla zwierzyny gdy jest poważniejszy problem jak głupie AI i CTD... dziwna polityka.