Nie wspomnę już o filmiku z Army II, gdzie w pewnym momencie żołnierz (AT) wtapia się w płot. Świetnie wykonana gra, nie ?

Oczerniasz OFP2 używając "OFP1" "ArmA1" w tym samym zdaniu.OFman pisze:Tajgeer gdzie w moim poscie widzisz brak obiektywności? o Armie2 nie pisałem bo nie widziałem gry, widziałem za to prezentacje OFP2, która mnie nie zachęciła do tej gry choć liczyłem na to, że bedzie inaczej.
Rainbow pisze:No coż...chłopaki się zmęczyły, więc spakowali co swoje i w drogę nach Praha. - nazwę to po imieniu Great Escape
Może nie mieli zbyt wiele nowego do pokazania, a włosy Ondreja dawno przestały być atrakcją?
Potwierdzam zdanie Tajgeera. Tak jak już pisałem wcześniej. Skoro jesteś wyjątkowo pozytywnie nastawiony do jednej gry, a negatywnie do drugiej (w końcu dla Army, OFP2 to "jakaś" konkurencja) to inaczej postrzegasz pewne sprawy. Skoro rozumiesz, że to "alpha" to chyba zdajesz sobie sprawę, że wszystko to co zostało zaprezentowane, w najbliższym czasie zostanie poprawione, bo przecież tak być musi. Codemasters to zbyt znana firma w branży, aby wypuścili do tego stopnia niedopracowany towar. Próbujesz się przyczepić do grafiki porównując ją do pierwszego OFP i pierwszej Army. Tyle, że takie porównania są kompletnie bezpodstawne. Tak samo nie rozumiem Twojego wyśmiewania OFP2? Co tutaj w tym jest takiego śmiesznego i co Cię tak bardzo bawi?OFman pisze:Pomijając już wszystkim dobrze znane renderki z E3 było widać kilka nowych ujęć ingame. Ja tradycyjnie największą uwagę zwróciłem na mapę i obiekty. Rozumiem, że to alpha, ale tekstura terenu wygląda tylko nieco lepiej niż w OFP1. Oczywiście w niedalekiej odległości od gracza, dalej jest to jedna wielka plama. Drzewa również nie wyglądają za ciekawie, troche przypominały mi te z BF2. Została jeszcze trawa...Jest zrobiona w identyczny sposób ja te w BF2 czy te co były na moim Drago z OFP. Z powietrza wyglądała bardzo dziwnie a już przecież w Armie1 zostało to całkiem dobrze rozwiązane. Tekstury obiektów też nie były jakoś specjalnie szczegółowe, na pewno nie lepsze niż w Armie1.
To wydaje mi się wyjaśnia moją jedyną obawę związaną z OFP2. Jeśli będzie możliwość tworzenia dodatków, to jestem spokojny o przyszłość tej gry. Przypuszczam, że za rok, na kolejnym GC znów zostanie pokazana już niemal finalna wersja OFP2. Nie przypuszczam, aby w pierwszej połowie 2009 roku gra ujrzała światło dzienne biorąc pod uwagę stopień ukończenia.OFman pisze:2. Będzie możliwość tworzenia dodatków do gry tak jak to było w OFP1. Narzędzia zostaną wydane razem z grą.
Sytuacja, w której podczas prezentacji gry na największych europejskich targach okazuje się, że nie gra nie chce się uruchomić. Powiedz z czego śmieją się ci ludzie: http://pl.youtube.com/watch?v=MugPp_v5LfoCo tutaj w tym jest takiego śmiesznego i co Cię tak bardzo bawi?
czemu bezpodstawne? ocenił to co widziałMirage pisze:Próbujesz się przyczepić do grafiki porównując ją do pierwszego OFP i pierwszej Army. Tyle, że takie porównania są kompletnie bezpodstawne.
Nie rozumiem. Najpierw piszesz, że masz obawy i mają one swoje wyjaśnienie, a później, że jesteś spokojny o przyszłość tej gryMirage pisze: To wydaje mi się wyjaśnia moją jedyną obawę związaną z OFP2. Jeśli będzie możliwość tworzenia dodatków, to jestem spokojny o przyszłość tej gry.
Mahaha, kocham toTajgeer pisze:Powiem krótko - jesteś nieobiektywny