No i latam.
Pierwsze i najważniejsze pytanie: czy model lotu (w porównaniu z innymi symulatorami - nie grałem w inne) jest w porządku?
Bo powiem, że niektóre sprawy wyglądają nie najlepiej.
1. Np. robienie pętli. Mam z tym ciągle problem. I o ile nie dziwi mnie fakt, że Camelem pętli nie mogę zrobić, to już samolotem odrzutowym... Wygląda to u mnie tak, że w pewnym momencie, jak samolot dochodzi do pozycji pionowej tracę ciąg i przez ok 5 sek. nie mogę manewrować. To przy niskiej prędkości (ok. 250 km). Znalazłem na to sposób: otóż trzeba podnieść dziób o 45 stopni, chwilę się wznosić i po tej chwili rozpoczynamy pętlę. Chociaż nie jestem pilotem w realu, to wydaje mi się, że w przypadku nowoczesnych samolotów, takie zachowanie nie jest w porządku.
Z tego co wiem, samoloty z pewną prędkością nie mogą latać poniżej pewnej wysokości ze względu na turbulencje. Tego też nie zauważyłem.
2. Jak celować przy nalocie bombowym?
Jest jakiś sposób? Bo jak wypuszczam bomby to lądują hektar za/przed celem. Na razie najlepszym sposobem jaki znalazłem to lot nurkowy, ale to i tak nie daje jakichś szczególnych rezultatów.
3. Czy pojazdy lotnicze nie są aby za delikatne? Dwa trzy trafienia z cięższego karabinu często potrafią spowodować przymusowe lądowanie.
4. Czy idzie zmniejszyć rozmiar pomarańczowego kwadratu, który wyznacza cel misji? Jest on jak dla mnie trochę za duży.
5. Podsumowując: jest jakiś mod, który to wszystko porządkuje?