Rozmowa o polityce

... lub palce na klawiaturę niosą

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
eJay
ID Steam:

Re: Rozmowa o polityce

Post autor: eJay »

No to jest dobre stwierdzenie. Pewnie to, że jutro będzie padał deszcz to teżjest sprawka PiSu
No przeciez była nawet msza sejmowa, gdzie modlili się o deszcz dla rolników. I wymodlili, bo susza była nieziemska :lol:
No racja, podział resortów pół na pół z marszałkiem sejmu, to ochłap i zapewne nikt z Was by nie wział takiej propozycji. Stąd wnioskuje ze mamy w sumie 8 resortów
Brednia na maksa. Resortów jest 19. A zgadnij kto ustanowił taką liczbę w ramach taniego państwa? (z 16)
Prezydent ma być ładny, gładki, zabawny, ładnie sie ma uśmiechać i lizać odbyty za przeproszeniem innym prezydentom
Kilka tych cech powinien mieć. Poczytaj niemieckie dzienniki i zobacz jak widzą "naszego" prezydenta na Zachodzie.
ale nie ważne ze rozkrada Polske, robi z niej ruine itd. Przecież Kwaśniewski to komunista z krwii i kości, czerwony od stop do głów.
Ale czy ja napisałem, że jestem fanem kwacha? Nie wydaje mi się... Niech będzie komuchem, ale poki umie rozmawiac nie obrazajac sie na pół Europy wole jego niz kartofla.
A może chcecie żeby komuna wróciła? Wtedy było tak dobrze, każdy miał prace i nikt nie narzekał.
Daj adres dilera albo zapraszam na forum Onetu. Podobny poziom retoryki.
Rainbow
ID Steam:
ID gracza: 0

Post autor: Rainbow »

:roll:
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2021, 19:22 przez Rainbow, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Trance
ID Steam:

Post autor: Trance »

No dam tu kilka przykładów, nie mam siły rozpisywaćtutaj esejów na ten temat, bo gra nie jest warta świeczki.

No więc przytoczona tu juz sprawa zagrozenia demokracji.
Oskarzanie pisowcow za wszystko co złe.
Koalicja z radykałami itd..
Rujnowanie kraju.
Ograniczona wolnosc słowa.
Wywalenie Lisa z Polsatu.
Nieprawidłowa polityka zagraniczna.
Niszczenie dobrych imion lekarzy.
Strajki lekarzy.
Twierdzenie, ze PiS popiera komunstów.
Państwo policyjne.

Jeszcze tutaj mam taki fragmencik nie zauwazylem przedtem:
Śmieszą Cię moje słowa? Skoro w ten sposób reagujesz na coś, czego Twój rozumek pojąć nie jest w stanie, PiS-owska marionetko, niech i tak będzie. My potrafimy coś więcej, niż powtarzać za swym wodzem hasła "najlepszy rząd od 1989 roku", czy "Polska siódmą potęgą gospodarczą świata". Kiedy zadaje nam się pytanie, potrafimy uargumentować swe racje - nie wybuchamy wówczas durnawym, prostackim rechotem.
Jak można nie wybuchnąćsmiechem, jak czyta sie taka wypowiedz.
Po 1. Nie jestem PiSowska marionetka, mam swoje zdanie na ten temat. A jezeli nadal twierdzisz, ze jestem marionetka, to ja Ci odpowiadam: wole byc marionetka PiSu niz komunistów.
Po 2. Nikt nie powtarza za swoim wodzem zadnych słów. To co pisze wynika z moich osobistych obserwacji, mam raczej wrazenie, ze to Ty powtarzasz ślepo to co usłyszysz w mediach, nie twierdze jednak, ze masz zbyt mały móżek, może jedynie zbyt słabo wykreowane własne zdanie.
Po 3. Poważnie jesteśmy siódmąpotęgą gospodarcza świata? 8O
Po 4. Nie usłyszałem jeszcze argumentu przeciw PiSowi, ktory byłby faktycznie wskazaniem ich błędów czy złej polityki. Narazie lecą same komentarze, ze PiS zły... bo tak.
Obrazek
Awatar użytkownika
ufoman
ID Steam:
ID gracza: 40452
Kontakt:

Post autor: ufoman »

Odnosze wrazenie, ze nie czytasz moich postow...
eJay
ID Steam:

Post autor: eJay »

To jest jak walenie grochem o ściane Trance. Podałem ci liste komuchow z ktorymi PiS sie zwiazal a ty piszesz, że to demagogia. Brak słów i EOT z mojej strony.
Awatar użytkownika
Volt
ID Steam:
Numer GG: 4218986

Post autor: Volt »

Trance, jesteś ślepy czy masz pamięć wybiorczą?
Obrazek
Awatar użytkownika
Radeon
ID Steam:
Numer GG: 4014140

Post autor: Radeon »

Po 3. Poważnie jesteśmy siódmąpotęgą gospodarcza świata?
Yyy... Nie, to pis zdaje się tak powiedział, chyba sam premier...

I przestań już z tymi komunistami, bo to jest już żałosne. Jeżeli próbujesz nawiązać to prześladowan, albo starej regułki "ma być tak, bo jak nie TO..." to właśnie pis tak robi... Ma być tak bo jak nie to rozwiązujemy rząd. I kto tu się obraża na cały świat?

Propagadną przedwyborczą Tobą zawładneła...
Obrazek
Awatar użytkownika
Piromaniack
ID Steam:

Post autor: Piromaniack »

Frix, dlaczego?
Przecież PiS-owska retoryka nas już wszystkich powinna była nauczyć - wszystkiemu winna jest Platforma. A jeśli nie PO, to postkomuniści ;).

Marszałek sejmu, który nie poddaje pod głosowanie wniosków opozycji (Vide o komisję śledczą), zagrożeniem dla demokracji nie jest. Ludwik Likwidator, mówiący publicznie, że nie ma zamiaru poddawać pod głosowanie pewnych wniosków, nie jest jakąś niezdrową sytuacją w państwie demokratycznym.
Trance nas przekonuje, że PiS nie wszedł w koalicję z radykałami. Oczywiście. Przez dwa ostatnie lata rządził premier Tusk oraz wicepremierowie Giertych i Lepper.
To nie Tusk nie chciał drogi konstruktywnego wotum nieufności, co wydaje mi się najrozsądniejszym rozwiązaniem politycznym wówczas, skutecznym odsunięciem oszołomów od władzy przed wcześniejszymi wyborami oraz skontrolowaniem ich przy pomocy komisji. To nie Tusk nie chciał wchodzić w jakiekolwiek układy z Giertychem i Lepperem.
Ograniczeniem wolności słowa nie jest stworzenie silnie prorządowych mediów publicznych oraz powołania szefów mediów regionalnych, którzy są "prawomyślni" (A nieprawomyślni są wypieprzani, jak chociażby szef regionalnego programu, który chciał puścić nieprzychylny reportaż o Putrze). To nie PiS jest odpowiedzialny za wywalenie "Przystanku Woodstock" z "dwójki", a nawet transmisji WOŚP-u, inicjatyw jak najkorzystniejszych społecznie.
Najprawdziwszą nieprawdą jest, że Europa śmieje się z premiera mieszkającego u mamusi, który nie ma ani konta w banku, ani prawa jazdy. Nigdy nie odwołano spotkania na szczeblu międzynarodowym, bo Kaczka została urażona artykułem w niemieckiej marginalnej bulwarówce. Nigdy nie nazwano dawnych ministrów spraw zagranicznych radzieckimi agentami. Nie było homotubisiów. Bo tak.
Mirosław G. nie jest lekarzem. Nie został zatrzymany jak najpodlejszy przestępca, który mógłby zaatakować funkcjonariuszy, próbować uciekać. Nie wpadli ludzie w kominiarkach do jego miejsca pracy. Nie rzucili go na ziemię, nie skuli go kajdankami, nie prowadzili go przez kilka pięter na oczach personelu medycznego i pacjentów. Nie uwłaczano mu. Nie łamano jego konstytucyjnych praw w areszcie, przedłużając bezpodstawnie jego czas zatrzymania. Minister sprawiedliwości nie zwołał konferencji prasowej dla plebsu. Nie powiedział, że "Ten pan już nikogo nie zabije". Osoba, która stoi na czele prokuratury, mającej być organem obiektywnym i niezawisłym, nie pozwoliłby sobie przecież na coś takiego bez mocnych dowodów, bez orzeczenia sądu i udowodnienia postawionych mu zarzutów. Nieprawdą jest, że po miesiącach desperackich poszukiwań prokuratury, zarzut morderstwa zniknął, niekomentowany przez nikogo. Nieprawdą jest, że pojawił się zarzut... o molestowanie seksualne (Sic!). Nie grożono nigdy strajkującym lekarzom, że pójdą w kamasze, nie sugerowano, że powinni oddać pieniądze państwu, jakie włożyło w ich edukację, jeśli wyjeżdżają z Polski.

Produkować się więcej chyba nie będę, bo nie ma i sensu - radzę szanownym Kolegom również. Ludzi inteligentnych przekonywać nie muszę, bo mają racjonalne poglądy oraz czytają, co inni mają do przekazania, poddają to pod swe rozmyślania. Dureń zaś nie.
FriX
ID Steam:
Numer GG: 1894993

Post autor: FriX »

Po tym co widziałem wczoraj w programie "Teraz My" - jeszcze bardziej jestem przekonany że zagłosuję na PO.
Awatar użytkownika
Mefiu
ID Steam:
Numer GG: 2369010
Kontakt:

Post autor: Mefiu »

Trance uprzedzalem Cie wczesniej, ze zakladanie takich tematow mija sie z celem. Nie posluchales... :party
Awatar użytkownika
Trance
ID Steam:

Post autor: Trance »

:hapy Papa Mefiu jak zwykle miał racje ! :hapy :1th

Dobra skoro tak uważacie, to niech Wam bedzie. Przekonaliscie mnie :). Też zagłosuje na PO.
Odnosze wrazenie, ze nie czytasz moich postow...
Przepraszam, ale to jest walka 1 vs reszta, sam nie mam szans, wiec wybacz, ze nie każdy post przestudiowałem jak należy bo nie miałem na to czasu ani siły. Nastepnym sie poprawie, albo ocenie realnie moje szanse w takiej dyskusji.

Jak widze, nie udało mi sie nikogo przekonac do PiSu i dobrze, bo to nie był moj cel, chciałem jedynie poznać Wasze zdanie na temat polityki, jakos mnie ostatnio duza ciekawosc na ten temat ogarneła. Osobiscie w takim razie nie mam zamiaru zabierac wiecej glosu w tej dyskusji, chyba, ze zostane o to poproszony, ale watpie.

Zbieżność osób i nazwisk jest przypadkowa.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Co ślina na język...”