A czy to bracia maja decydowac o wszystkim? Nie. Mają przecież swoich ludzi we wszystkich strukturach państwa.
No to jest dobre stwierdzenie. Pewnie to, że jutro będzie padał deszcz to teżjest sprawka PiSu, no przecież oni maja swoich ludzi w chmurach. Przypomniała mi sie sprawa pewnego senatora w USA, który oskarżył Boga o kataklizmy i wojny na świecie. Ciągłe oskarżanie PiSu o wszystko co złe jest hipokryzją podobnej wagi.
Jedziemy dalej, jakie głupoty tu jeszcze powypisywaliście...
Ooo jest..
Platforma Obywatelska otrzymała taką ofertę, że nikt przy zdrowych zmysłach by się nie zgodził - cztery resorty (W tym żadnego siłowego), kiedy wynik wyborczy nie różnił się między obiema partiami zbyt wyraźnie? To nie była propozycja partnerskiej współpracy, to był ochłap rzucony przez małych, zawistnych Polaczków, którzy dorwali się do aparatu państwowego i pragnęli z niego jak najwięcej...
No racja, podział resortów pół na pół z marszałkiem sejmu, to ochłap i zapewne nikt z Was by nie wział takiej propozycji. Stąd wnioskuje ze mamy w sumie 8 resortów

. Nie oszukujmy się, Tusk sie obraził na świat i na PiS, ze nie wygrał wyborów, bo gdyby chciał naprawde coś zrobić dobrego, to chciałby za wszelkącene dostać sie do rządu, zeby wprowadzac swoje ustawy, ale wolał odwrócic sie tyłkiem do świata.
Prezydent powinien znać języki, być komunikatywny i elastyczny. Lech to chu..ia nie prezydent. Tak samo jak jego świta. Z przeydenta trzeba być dumnym, a nie za niego się wstydzić. Ani kwach, ani lech nie są moimi faworytami, ale pod względem otwartości i dialogu Kaczynski to 4 liga podwórkowa.
Aaaa czyli doszliśmy do sedna sprawy. Prezydent ma być ładny, gładki, zabawny, ładnie sie ma uśmiechać i lizać odbyty za przeproszeniem innym prezydentom, ale nie ważne ze rozkrada Polske, robi z niej ruine itd. Przecież Kwaśniewski to komunista z krwii i kości, czerwony od stop do głów. Kto sie opowiada za komunistami? A może chcecie żeby komuna wróciła? Wtedy było tak dobrze, każdy miał prace i nikt nie narzekał.
Po co zalozyles ten watek? Dobrze wiesz, ze jest to kontrowersyjny temat i bedziesz musial odpierac "ataki" odnosnie Twoich pogladow. Wydaje mi sie, ze po prostu to Ciebie przeroslo i nie wiesz jak "wyjsc z twarza"...
Tu sie zgadza, nie sadziłem ze bedzie az tyle atakow na PiS, ale jak sie czyta niewłaściwą prase to takie sa tego skutki.
Ponadto nikogo nie wyśmiewam, a jedynie śmieje sie z tego, że ludzie coniektórzy potrafią wierzyć w takie kłamstwa. Jednak "kłamstwo powtórzone milion razy staje się prawdą". Sam wielokrotnie słyszałem w telewizji, że np. polska demokracja jest zagrożona, co jest oczywista bzdurą, a jednak wielu ludzi potrafiło w to uwierzyć.
Byłem ostrzegany, zeby nie zakładac takiego wątku, ale chciałem sprobowac, zeby zobaczyć jakie macie poglady, widze ze zdecydowana wiekszosc jest za PO i LiDem. Niestety, gdyby (nie daj Boże) wygrała, ktoras z tych partii, to w Polsce znowu niestety zacznie panoszyc sie korupcja i zwykła wizyta u lekarza będzie kosztowała majątek.
Każdy może mieć swoje zdanie na dany temat, nie przecze, ale wybaczcie, nie moge patrzyc jak absolutnie nieprawdziwe oskarzenia pod adresem PiSu sa tutaj wy
PiSywane. Mam wielka prośbe do zagorzałych krytykow PiSu. Przeanalizujcie wszystko to, co sie dzieje na scenie politycznej, ale tym razem patrzac na dwie strony, bo rzad Kaczynskich nie jest idealny i to jest rzecz oczywista, ale 95% zarzutow pod ich adresem jest poprostu, mowia delikatnie, nietrafiona.