Konfiguracja kompa

Masz problem ze sprzętem? Windows Ci się wiesza? A może chcesz sie pochwalić swoim "piecem"?

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Trance
ID Steam:
ID gracza: 0

Re: Konfiguracja kompa

Post autor: Trance »

Pamięci z CL4.0 wystarcza,a zaoszczedzisz kilka grosików na tym.

Niestety prawda jest taka, ze zeby pograc to musisz zmienic większosc czesci w komputerze, a najlepiej złozyc nowego od poczatku. Sam niedawno zmieniłem kompa i skok jest niesamowity. ArmA jest taka ze nawet najnizsze detale wymagaja jednak sprzetu nie byle jakiego...
Obrazek
Awatar użytkownika
Dawidson
ID Steam:

Post autor: Dawidson »

Rad pisze:Co do ramu: czy oplaca sie zabawa w pamieci cl2,5 lub cl2?
Nie opłaca się dokładać do cl2 prawie żadnej lub żadnej różnicy w wydajności(chyba że cie benchmarki rajcują).
Oczywiście w/w przypadku dopłacasz ~20zł i masz ramiki z radiatorkami(fiu fiu, też się swego czasu tym grzałem) ale masz 2.5 3 3 6, co przy kingstonach najprawdopodobniej 3 4 4 8 już może być większym problemem.
A prawie 500zł za tamte hyper-coś tam, tosz to 4GB DDR2 można wyhaczyć(ale troszke się zapędziłem).

Czyli jak te kingstony value będą na lepszych czyli 3 3 3 6 trymingach to brać, jak gorszych to wolał bym te geile. No i do czego te ramy do defa czy O/C
Obrazek
RIDER
Rad
ID Steam:

Post autor: Rad »

Raczej do OC, chcialbym przekrecic procesor na 3200+. W tej chwili na GoodRamach CL3 333Mhz idzie w miare stabilnie na 2800+. Przy 3200+ zwiecha przy uruchamianiu windy. Procesor ma odblokowany mnoznik, ale zmiana (tez na 3200+) powoduje zwiechy. Bede musial wziac lepsze pamieci od kumpla i zobaczyc czy pojdzie przy zmianie FSB na 400.

PS. Te GoodRamy to jakies szambo, bo maja zwiechy w dualu, a kupowane byly razem. Wymienialem je i dalej to samo. Ciekawe.

PS2 Nie za bardzo mnie stac na wymiane calego pc :cry:
:1dszr
Awatar użytkownika
Radeon
ID Steam:
Numer GG: 4014140

Post autor: Radeon »

Do OC to OCZ Technology, Crucial Ballistix, Patriot, A-Data Extreme, Mushkin, GoodRam Pro i może GeiL Ultra. Ale nie wiem jak z dostępnąścią na DDR1. OCZe są, GoodRamy też, Patrioty powinny być. Musisz poszukać...
Obrazek
Rad
ID Steam:

Post autor: Rad »

Musze zebrac pieniadze ;)
A tak serio: raczej nie bede zmienial procesora. Obecny chodzi na fsb 166, wiec do O/C powinny wystarczyc pamiatki 200 MHz. Najprawdopodobniej zdecyduje sie na te GeiLe. Jutro wracam do domu z nad morza, wiec jeszcze zdaze pozyczyc od kumpla pamiatki i sprawdzic jaka jest roznica (zainstaluje tez patcha 1.08).

Jesli oprocz mant3za ktos ma Bartona 2.5, to prosze o opinie odnosnie dzialania Army.
:1dszr
Awatar użytkownika
Jerry
ID Steam:

Post autor: Jerry »

Jaki chipset polecilibyście pod Athlona 64 X2 6000+ AM2 ? Szukam jakiejś wydajnej płytki w okolicach 5 stów i się zastanawiam, czy nForce, czy coś spod AMD.
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2007, 21:34 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
:8bz
Obrazek
Awatar użytkownika
Radeon
ID Steam:
Numer GG: 4014140

Post autor: Radeon »

Sprawdzona konstrukcja nForce 4 Ultra. Jeśli chcesz coś nowszego to właśnie 680SLI, chociaż ja bym się w to nie pchał. Możesz poszukać płytek od EVGA, chyba robią je pod AM2. Z tego co wiem, to użytkownicy intelów sobie je chwalą. Pod AMD nie powinno być kłopotów.
Obrazek
Awatar użytkownika
warchlaq_przebiegly
ID Steam:
Numer GG: 1212210

Post autor: warchlaq_przebiegly »

Rad pisze:Przy 3200+ zwiecha przy uruchamianiu windy.
A może po prostu zasiłka nie wyrabia?
Obrazek
Awatar użytkownika
Jerry
ID Steam:

Post autor: Jerry »

Pytanie: Brać http://morele.net/produkt/51348/ czy szukać czegoś innego w podobnej cenie ? (Myślę głównie o jakości producenta)
:8bz
Obrazek
Awatar użytkownika
Trance
ID Steam:

Post autor: Trance »

Nie no Foxconn bardzo dobra firma znam wielu użytkownikow ktorzy sobie bardzo zachwalają, ale ja osobiście Abit, Asus lub MSI bym proponował ;) <- nie wiem czemu - ot tak, tak sie juz u mnie przyjęło :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Dawidson
ID Steam:

Post autor: Dawidson »

Obrazek
RIDER
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hardware & Software”