Usługa OnLive

Dyskusja ogólna, tryb singleplayer tylko o Arma2OA

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ravrav
Posty: 67
Rejestracja: 07 maja 2007, 20:25
ID Steam:
Numer GG: 24064756
ID gracza: 1123076
Lokalizacja: Łódź

Usługa OnLive

Post autor: Ravrav » 22 marca 2012, 03:11

Szkoda, że u nas w Polsce nie ma takiej usługi jak OnLive, bo z chęcią bym pograł jak za starych czasów
gdy klan 25DKP brał czynny udział na scenie Army, a tacy gracze jak Smookie, Elej, Kuba, Pawlak, Guma, byli siłą 25DKP,
która procentowała sukcesami :)

A tak, na tym sprzęcie (laptop) mogę jedynie pooglądać filmiki z Army na YouTube.
Obrazek

Awatar użytkownika
kondor
Posty: 1495
Rejestracja: 13 marca 2007, 11:50
ID Steam: Przemek_kondor
Kontakt:

Re: Arma3 oficjalnie

Post autor: kondor » 22 marca 2012, 08:34

A co to ma wspólnego z Arma3?
btw: najprawdopodobniej army są zbyt ciężkie, żeby działały na serwerach OnLive

@Pit
posty wydzielone do nowego tematu

Awatar użytkownika
Ravrav
Posty: 67
Rejestracja: 07 maja 2007, 20:25
ID Steam:
Numer GG: 24064756
ID gracza: 1123076
Lokalizacja: Łódź

Re: Usługa OnLive

Post autor: Ravrav » 22 marca 2012, 14:19

No właśnie o to chodzi, że są wymagające strasznie, a gdyby była taka usługa jak OnLive,
to wtedy każdy by mógł spokojnie grać (jedyny wymóg to łącze minimum 4MB).

Z Arma Armed Assault nie przeszedłem do Arma II właśnie z powodu zbyt wymagającego silnika gry,
a teraz będzie Arma III, no i szkoda wielka że nie ma tego OnLive, bo naprawdę chciałbym wrócić do walki :)
Obrazek

Awatar użytkownika
kondor
Posty: 1495
Rejestracja: 13 marca 2007, 11:50
ID Steam: Przemek_kondor
Kontakt:

Re: Usługa OnLive

Post autor: kondor » 22 marca 2012, 14:40

Chodziło mi o to, że aby to OnLive działało, to muszą być gdzieś tam komputery (a raczej chmura), z których każdy potrafi udźwignąć kilka instancji gry, żeby w ogóle się to im opłacało. Z 95% gier nie ma problemu. Niestety arma jest strasznie zasobożerna i nie będzie się opłacać oferować takiej gry.

http://forums.bistudio.com/showthread.p ... ght=onlive

Awatar użytkownika
Ravrav
Posty: 67
Rejestracja: 07 maja 2007, 20:25
ID Steam:
Numer GG: 24064756
ID gracza: 1123076
Lokalizacja: Łódź

Re: Usługa OnLive

Post autor: Ravrav » 22 marca 2012, 14:52

No to d..a, nie opłaca mi się kupować nowego super kompa dla jednej gry,
a z tego co wyczytałem, to OnLive powoli wchodzi do Europy.

To by było coś pięknego, móc grać w Arma III na tym moim laptopie z najwyższymi ustawieniami grafiki :)
No cóż... pozostaje mi oglądanie waszych zmagań na YouTube.
Obrazek

Awatar użytkownika
kondor
Posty: 1495
Rejestracja: 13 marca 2007, 11:50
ID Steam: Przemek_kondor
Kontakt:

Re: Usługa OnLive

Post autor: kondor » 22 marca 2012, 15:00

Z tego, co Dwarden napisał w wątku, który podałem, wynika, że detale gier na OnLive są co najwyżej średnie.

Awatar użytkownika
Ravrav
Posty: 67
Rejestracja: 07 maja 2007, 20:25
ID Steam:
Numer GG: 24064756
ID gracza: 1123076
Lokalizacja: Łódź

Re: Usługa OnLive

Post autor: Ravrav » 22 marca 2012, 15:13

Nie wiem, nie czytałem, ale chodzi o Europe ? czy o USA ? No bo w Europie dopiero raczkuje OnLive.
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Arma2 Operation Arrowhead”