Briefing po uruchomieniu misji.

Edytor Arma (Arma, Arma2, Arma2OA)

Moderatorzy: kondor, Inkwizytor

ODPOWIEDZ
miszcz0203
Posty: 2
Rejestracja: 21 grudnia 2014, 19:26
ID Steam:

Briefing po uruchomieniu misji.

Post autor: miszcz0203 » 22 grudnia 2014, 12:40

Witam !
Ostatnio zacząłem bawić się w edytorze misji w Arma 2 OA. Zrobiłem briefing, ale nie pojawia się od razu, tylko muszę wchodzić w mapę. Szukałem na różnych forach rozwiązań, ale nic nie działa :(

tom3kb
Posty: 511
Rejestracja: 04 marca 2011, 06:30
ID Steam:
ID gracza: 209283
Lokalizacja: Sieradz

Re: Briefing po uruchomieniu misji.

Post autor: tom3kb » 22 grudnia 2014, 15:09

Odpalasz briefing w pliku init.sqf lub sqs?
Czy może w jakimś innym skrypcie lub init jednostki, bo to może być problemem.
Także jeśli w init.sqf masz jakichś komend dużo też coś może się opoźnić.
Jak chcesz ściągnij sobie jakąś moją misję lub kampanię, zerżnij init i briefing, zmień do swoich potrzeb.
U mnie zawsze briefing odpala przed misją. :)
Link do moich "produkcji" -> viewtopic.php?f=65&t=4377


Chyba, że misję odpalasz w edytorze, a nie w poprzez misję w Menu ->Singleplayer.
Wrzuć misję do misji SP i odpal, wszystko może być ok.
Normalnie w edytorze jak naciśniesz Podgląd to załaduje ci się misja bez fazy briefingu.
Jeśli dobrze zrobiłeś brifing to wciśnij Shift i klawisz podgląd i wtedy w edytorze najpierw masz briefing, a potem przechodzisz do misji. ;)

byronPar
Posty: 1
Rejestracja: 30 kwietnia 2019, 09:43
ID Steam: byronParEA
Numer GG: 374311363
Lokalizacja: Norway
Kontakt:

Briefing po uruchomieniu misji

Post autor: byronPar » 03 maja 2019, 21:01

Co ciekawe, zrobilem reinstall ze dwa razy i nic. Cos mnie podkusilo zrobic to trzeci raz i voila dziala.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Edycja oraz tworzenie misji, skrypty oraz programowanie”