Nie moge grać na multi!!!!

Arma2 oraz Arma2OA: Informacje o grze w sieci, adresy serwerów, klany, ligi oraz turnieje

Moderator: Inkwizytor

kasz1996
Posty: 6
Rejestracja: 27 listopada 2015, 17:53
ID Steam:

Nie moge grać na multi!!!!

Post autor: kasz1996 » 27 listopada 2015, 18:00

Wiem że teraz do grania na multi jest potrzebny game tracker aczkolwiek takowy nie wykrywa zainstalowanej gry co robić??

Awatar użytkownika
Mickie Black
Posty: 26
Rejestracja: 10 listopada 2015, 02:09
ID Steam: [UKSF] Mickie_Black
Numer GG: 55752673
ID gracza: 1
Kontakt:

Re: Nie moge grać na multi!!!!

Post autor: Mickie Black » 27 listopada 2015, 18:03

Gra ze Steama, w pełni legalna?
Obrazek

kasz1996
Posty: 6
Rejestracja: 27 listopada 2015, 17:53
ID Steam:

Re: Nie moge grać na multi!!!!

Post autor: kasz1996 » 27 listopada 2015, 18:04

tak kupiona wczoraj na steamowje promocji

Awatar użytkownika
Mickie Black
Posty: 26
Rejestracja: 10 listopada 2015, 02:09
ID Steam: [UKSF] Mickie_Black
Numer GG: 55752673
ID gracza: 1
Kontakt:

Re: Nie moge grać na multi!!!!

Post autor: Mickie Black » 27 listopada 2015, 18:07

Gdzie zainstalowałeś Steama? W preferowanej lokalizacji? Jeśli nie, ręcznie dodaj lokalizację gry w ustawieniach programu.
C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Arma 2 Operation Arrowhead
Obrazek

kasz1996
Posty: 6
Rejestracja: 27 listopada 2015, 17:53
ID Steam:

Re: Nie moge grać na multi!!!!

Post autor: kasz1996 » 27 listopada 2015, 18:09

tak aczkowliek nie posiadam operacji arrowhead

Awatar użytkownika
Mickie Black
Posty: 26
Rejestracja: 10 listopada 2015, 02:09
ID Steam: [UKSF] Mickie_Black
Numer GG: 55752673
ID gracza: 1
Kontakt:

Re: Nie moge grać na multi!!!!

Post autor: Mickie Black » 27 listopada 2015, 18:14

Zmylił mnie dział, w jakim napisałeś posta. :twisted:

Sprawdziłem u siebie - w zakładce Games jest opcja Add Game. Lokalizacja Army 2 to:
C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Arma 2
Obrazek

kasz1996
Posty: 6
Rejestracja: 27 listopada 2015, 17:53
ID Steam:

Re: Nie moge grać na multi!!!!

Post autor: kasz1996 » 27 listopada 2015, 18:23

dzienki wielkie :))))

Awatar użytkownika
Mickie Black
Posty: 26
Rejestracja: 10 listopada 2015, 02:09
ID Steam: [UKSF] Mickie_Black
Numer GG: 55752673
ID gracza: 1
Kontakt:

Re: Nie moge grać na multi!!!!

Post autor: Mickie Black » 27 listopada 2015, 18:24

Nie ma sprawy. Do zobaczenia w grze!
Obrazek

Awatar użytkownika
Slawek
Posty: 745
Rejestracja: 18 grudnia 2009, 00:42
ID Steam: EC_Slawek
Numer GG: 11973988
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: Nie moge grać na multi!!!!

Post autor: Slawek » 27 listopada 2015, 18:29

Arma2 nie posiada już przeglądarki multiplayer GameSpy a tym samym Gametracker nie połączy Cię z serwerem.
Tylko ręczne połączenie z serwerem gry jest możliwe jeśli znasz adres lub jest na tej liście http://master.bistudio.com/?page=1&count=10&game_id=1
Promocja na Steamie trwa do 1 grudnia więc radzę dokupić OA lub czały pakiet z DLC.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek...Obrazek
In Game: Zadra, [EC] Slawek
TeamSpeak3 dla graczy Arma - 212.91.26.150:7891 lub ArmaSite Polish Community @ Steam

kasz1996
Posty: 6
Rejestracja: 27 listopada 2015, 17:53
ID Steam:

Re: Nie moge grać na multi!!!!

Post autor: kasz1996 » 27 listopada 2015, 18:46

cały czas jest czarny ekran i "wait for host"
PS. tutaj widać że gracze są http://www.gametracker.com/search/arma2 ... =50#search

Awatar użytkownika
Slawek
Posty: 745
Rejestracja: 18 grudnia 2009, 00:42
ID Steam: EC_Slawek
Numer GG: 11973988
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: Nie moge grać na multi!!!!

Post autor: Slawek » 27 listopada 2015, 19:03

Myli Cię ikona Arma2. To pewnie są serwery OA. Zobacz w zakładkę "server_variables" na jednym z serwerów a zobaczysz że pozycja ModNames będzie pokazywać Operation Arrowhead.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek...Obrazek
In Game: Zadra, [EC] Slawek
TeamSpeak3 dla graczy Arma - 212.91.26.150:7891 lub ArmaSite Polish Community @ Steam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Multiplayer”