Losowe miejsce dla obiektu

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Rainbow
Posty: 874
Rejestracja: 01 stycznia 2007, 00:57
ID Steam:
ID gracza: 0

Losowe miejsce dla obiektu

Post autor: Rainbow » 07 lutego 2007, 17:52

Tworzę misję, w której chciałbym, aby przedmiot za każdym razem był w jednym z trzech miejsc (losowo). Wie ktoś może jak to zrobić?
na zawsze i na wieczność...

Awatar użytkownika
Qba
Posty: 31
Rejestracja: 14 grudnia 2006, 18:43
ID Steam:
Numer GG: 3251663
Lokalizacja: Stołeczne miasto Poznań

Re: Losowe miejsce dla obiektu

Post autor: Qba » 07 lutego 2007, 19:12

A nie wystarczy zrobic prawdopodobienstwo na 33% kazdemu i je polaczyc synchronizacja (czy jakos tak) :?: Nie jestem pewien... Chyba ze jakis skrypt chcesz :roll: Poszukaj moze w OFP, pamietam ze byly takie misje gdzie losowo sie generowal cel w jednym z ilus tam podanych miejsc.
'I believe there is something out there watching us. Unfortunately, it's the government'.
Woody Allen


Obrazek

Awatar użytkownika
PoitleK
Posty: 190
Rejestracja: 18 grudnia 2006, 19:55
ID Steam:
Numer GG: 2535531
Lokalizacja: Wrocław

Re: Losowe miejsce dla obiektu

Post autor: PoitleK » 07 lutego 2007, 19:25

tak samo jak miejsca startu w cti :-)
Peace is a lie, there is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.

Sith Code

gremdek
Posty: 261
Rejestracja: 13 grudnia 2006, 16:53
ID Steam:

Re: Losowe miejsce dla obiektu

Post autor: gremdek » 07 lutego 2007, 19:42

_r = random 1
_miejsce = miejscepierwsze
? _r > 0.33333 : _miejsce = miejscedrugie;
? _r > 0.66666 : _miejsce = miejscetrzecie;
_obiekt setpos getpos _miejsce
exit
cfog skończył się na kill'em all

ODPOWIEDZ

Wróć do „Edytor - tworzenie misji, skrypty oraz programowanie”