Jak wyłączyć, o ile jest to możliwe, limit 60ciu klatek w ARMA?

Technical Support

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zelazny
Posty: 51
Rejestracja: 18 maja 2013, 17:53
ID Steam:
Lokalizacja: Anglia

Jak wyłączyć, o ile jest to możliwe, limit 60ciu klatek w ARMA?

Post autor: Zelazny »

Panowie, dziś kupiłem ARMA za grosze. No i mam dobrego kompa, problem w tym, że nie mogę grać na większej liczbie klatek niż 60FPS.
Może da się ten limit wyłączyć? Chciałbym pograć sobie na 100-120 klatkach. Teraz na 60ciu jest ospale i ślamazarnie.
Myślałem, że może można zmienić jakiś parametr w pliku CFG.
Dzięx
S

PS
Synchronizację mam wyłączoną.

PPS

Cholera chcę przejść misję convoy ambush, gram na regular i przejść jej nie mogę. AI jest nie do zabicia.

Awatar użytkownika
Slawek
Posty: 790
Rejestracja: 18 grudnia 2009, 00:42
ID Steam: EC_Zadra
Numer GG: 11973988
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: Jak wyłączyć, o ile jest to możliwe, limit 60ciu klatek w ARMA?

Post autor: Slawek »

Jaką masz częstotliwość odświeżania monitora?
Pobaw się Vsync w sterowniku graficznym dla danej gry.
Możesz spróbować uruchomić grę w oknie, aby usunąć ograniczenie.

Awatar użytkownika
Zelazny
Posty: 51
Rejestracja: 18 maja 2013, 17:53
ID Steam:
Lokalizacja: Anglia

Re: Jak wyłączyć, o ile jest to możliwe, limit 60ciu klatek w ARMA?

Post autor: Zelazny »

W grze pokazuje 60Hz, a nie da się coś zmodyfikować w plikach gry?
W ustawieniach sterownika karty graficznej, sychronizację mam wyłączoną, więc to w grze jest limit.
Mam stałe 60 FPS, ale wiem, że bez problemu mógłbym mieć 100FPS.

Awatar użytkownika
Slawek
Posty: 790
Rejestracja: 18 grudnia 2009, 00:42
ID Steam: EC_Zadra
Numer GG: 11973988
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: Jak wyłączyć, o ile jest to możliwe, limit 60ciu klatek w ARMA?

Post autor: Slawek »

Nie napisałeś jaką masz częstotliwość odświeżania monitora. Z tego co pamiętam ArmA dostosowywała się do ustawień systemowych.
Jeśli masz monitor 60Hz, to karta graficzna ucina klatki do możliwości monitora czyli wykonuje dodatkowe operacje.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek...Obrazek
In Game: Zadra, [EC] Slawek
TeamSpeak3 dla graczy Arma - 212.91.26.150:7891 lub ArmaGame Polish Community @ Steam

Awatar użytkownika
Zelazny
Posty: 51
Rejestracja: 18 maja 2013, 17:53
ID Steam:
Lokalizacja: Anglia

Re: Jak wyłączyć, o ile jest to możliwe, limit 60ciu klatek w ARMA?

Post autor: Zelazny »

Dzięki za zainteresowanie tematem. Znalazłem specyfikację Eizo Foris FS2333.
Częstotliwość odświeżania ekranu 76 Hz.
Znalazłem jeszcze informację - 60Hz w rozdzielczości 1080p, więc chyba nie ma szans na więcej FPS, bo gram w fullHD.


BTW nie wiem czy to był dobry pomysł kupna ARMA za funta.
Zacząłem podstawową kampanię i pierwszej misji przejść nie mogę, AI są nie do zabicia.
Nawet zmieniłem skilla dla AI i dalej to samo. Macie jakieś na to lekarstwo, czy pierwsza część ARMA już tak ma?


Ooo bony ależ ta ARMA jest skopana. AI leży na środku dachu i jak tylko się pojawię to sobie po prostu strzela przez dach. :/

Hehehe ot zachciało się pograć. Jak gra się pojawiła to komputer nie pozwalał, a teraz jest komputer a AI nie pozwala, WTH?
Oki myślałem, że można troszkę w taką samowolkę pograć, nic z tych rzeczy, rozkaz to rozkaz. :) (to jednak nie jest OFP)

Idę jak burza w kampanii.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc techniczna dotycząca Army”