MULTIPLAYER A ADDONY

Informacje o grze w sieci, adresy serwerów, regulaminy

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
centurion_94
Posty: 389
Rejestracja: 07 maja 2008, 06:54
ID Steam:
ID gracza: 0
Lokalizacja: Chrzanów

MULTIPLAYER A ADDONY

Post autor: centurion_94 » 22 kwietnia 2009, 09:03

Mam taki kłopocik: zainstalowałem już dosyć sporo addonów i naszła mnie ochota, żeby w Multi zagrać. Niestety wszystkie serwery, które sprawdzałem nie pozwalają mi się zalogować. Znacie jakiś serwer, na którym gra w miarę dużo ludzia i można wejść z addonami?
Za pomoc :dworship

Awatar użytkownika
FOX-PL*
Posty: 548
Rejestracja: 29 marca 2009, 17:34
ID Steam:
ID gracza: 1
Lokalizacja: Wrocław

Re: MULTIPLAYER A ADDONY

Post autor: FOX-PL* » 22 kwietnia 2009, 11:38

Generalnie nie potrzeba addonow by grać na serwach wystarczy mieć podstawową Armę zaktualizowaną do 1.14 albo sciągnąć mod A.C.E. 1.07 większośc jednak serwerów jest na podstawowej wersji ArmA.

Awatar użytkownika
Maćko
Posty: 653
Rejestracja: 10 grudnia 2007, 15:08
ID Steam:
ID gracza: 1
Lokalizacja: Radom
Kontakt:

Re: MULTIPLAYER A ADDONY

Post autor: Maćko » 22 kwietnia 2009, 12:32

centurion_94 pisze:Mam taki kłopocik: zainstalowałem już dosyć sporo addonów i naszła mnie ochota, żeby w Multi zagrać. Niestety wszystkie serwery, które sprawdzałem nie pozwalają mi się zalogować. Znacie jakiś serwer, na którym gra w miarę dużo ludzia i można wejść z addonami?
Za pomoc :dworship
Addony wymagają podpisów i kluczy, jeśli serwer wymaga podpisów i kluczy a ty ich nie masz to nie wejdziesz.
Ale i tak nawet jak z nimi wejdziesz na serwer to ich nie wykorzystasz. Większość serwerów to czysta ArmA lub mod ACE. Utwórz nowy skrót w którym nie odpalasz żadnych modów i jak chcesz grać w MP to odpalaj właśnie ten skrót.
Obrazek
Obrazek

-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL14 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm

centurion_94
Posty: 389
Rejestracja: 07 maja 2008, 06:54
ID Steam:
ID gracza: 0
Lokalizacja: Chrzanów

Re: MULTIPLAYER A ADDONY

Post autor: centurion_94 » 28 kwietnia 2009, 14:32

Jak utworzyć skrót? Znaczy jeszcze raz zainstalować w innej lokalizacji i jakby mieć dwie army? Jedną czystą do multi i drugą do singla? Pomocy!

Awatar użytkownika
Artek3333
Posty: 578
Rejestracja: 29 czerwca 2007, 20:02
ID Steam:
ID gracza: 0
Lokalizacja: Żywiec

Re: MULTIPLAYER A ADDONY

Post autor: Artek3333 » 28 kwietnia 2009, 15:23

Utwórz sobie folder w zainstalowanej Armie tam gdzie są foldery o nazwie np. AddOns, Campaigns, Missions itd. Nazwij go np. MOD w tym folderze utwórz folder o nazwie AddOns i do tego właśnie folderu wpakuj wszystkie addony, jeśli jakieś addony wymagają plików BIKEY to musisz jeszcze obok folderu AddOns utworzyć folder Keys i tam te pliki wpakować. Następnie na pulpicie skopiuj sobie skrót Army i zmień sobie nazwę skrótu na np. MOD w utworzonej kopi wejdź w właściwości i w linii Element docelowy masz

Kod: Zaznacz cały

"C:\Program Files\Bohemia Interactive\ArmA\arma.exe"
a ty musisz napisać

Kod: Zaznacz cały

"C:\Program Files\Bohemia Interactive\ArmA\arma.exe" -mod=MOD 
czyli dopisujesz

Kod: Zaznacz cały

 -mod=MOD
i odpalasz grę z tego skrótu oraz cieszysz się z dodatkowych addonów. Mam nadzieję, że dość jasno to wytłumaczyłem. ;)

centurion_94
Posty: 389
Rejestracja: 07 maja 2008, 06:54
ID Steam:
ID gracza: 0
Lokalizacja: Chrzanów

Re: MULTIPLAYER A ADDONY

Post autor: centurion_94 » 28 kwietnia 2009, 15:47

Dzięki Arczi, działa, ciupię teraz w multi :hapy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne o multiplayer”