Problem z grą na sieci

Informacje o grze w sieci, adresy serwerów, regulaminy

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
MStoik
Posty: 2
Rejestracja: 14 kwietnia 2009, 15:12
ID Steam:
ID gracza: 2347012

Problem z grą na sieci

Post autor: MStoik » 15 kwietnia 2009, 13:49

Witam, mam problem z graniem na sieci, wszystko jest w porządku widzę listę serwerów mogę na nich grać itp. ale jak klikam NOWY stwarzam misje, zaczynam na niej grać i kolega chce do mnie dołączyć ma problem z połączeniem, wyświetla mu się komunikat "połączenie nie powiodło się" w w odwrotnej sytuacji również jest ten problem. W czym jest problem, że nie możemy razem ze sobą grać na stworzonym przez nas serwerze? Dzwoniłem nawet do BOK mojej sieci kablowej, facet powiedział mi, że mam prywatne IP i ich FIREWALL blokuje dostęp do mnie więc postanowiłem zmienić IP na publiczne, ale problem się powtórzył więc kończą mi się już pomysły. Czy założenie serwera dedykowanego jest jakimś rozwiązaniem? Proszę o pomoc męczę się już z tym 3 dni. Moje gg 9481431

Awatar użytkownika
hryst
Posty: 297
Rejestracja: 16 listopada 2006, 10:04
ID Steam: hryst
ID gracza: 0
Lokalizacja: minsk
Kontakt:

Re: Problem z grą na sieci

Post autor: hryst » 15 kwietnia 2009, 14:44

MStoik pisze:postanowiłem zmienić IP na publiczne
i wyszło coś z tego?
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=jak ... Szukaj&lr=
Sprawdź czy na pewno masz zewnętrzne IP. Bo jeśli sam zmieniłeś to na pewno nie masz, takie coś robi twój dostawca i zazwyczaj kosztuję dodatkową kase.

http://www.armedassault.com.pl/viewtopi ... +ip#p19605
You will be assimilated. Resistance is futile. :ofp
Intel E6750@3.5|Abit IP35|LCD DELL 20'|X2900XT 512MB|2x2GB RAM HyperX|SATA750GB|BR LG GBW-H10N|SB A.4|Sunbeam ST + 620-A12S|

MStoik
Posty: 2
Rejestracja: 14 kwietnia 2009, 15:12
ID Steam:
ID gracza: 2347012

Re: Problem z grą na sieci

Post autor: MStoik » 15 kwietnia 2009, 15:28

hryst pisze:
MStoik pisze:postanowiłem zmienić IP na publiczne
i wyszło coś z tego?
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=jak ... Szukaj&lr=
Sprawdź czy na pewno masz zewnętrzne IP. Bo jeśli sam zmieniłeś to na pewno nie masz, takie coś robi twój dostawca i zazwyczaj kosztuję dodatkową kase.

http://www.armedassault.com.pl/viewtopi ... +ip#p19605
Dokładnie tak jak napisałeś wczoraj dzwoniąc do BOK facet mi powiedział, że zmiany IP mogę dokonać tylko ja na stronie Wilga Aster na moim koncie, kosztowało mnie to 10zł, zmiany można dokonać raz w miesiącu. Przed chwilą sprawdziłem stan IP na moim koncie i jest on publiczny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne o multiplayer”