Forum ArmaGame.pl

Polscy gracze i fani o Arma 3, Arma 2 OA, Armed Assault oraz Operation Flashpoint
Teraz jest 31 października 2014, 22:59

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Malo pamieci
PostNapisane: 09 października 2009, 11:08 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 maja 2009, 11:10
Posty: 494
Lokalizacja: Doncaster, UK
Wczoraj grajac w misje "Top gun" wyskoczyl mi komunikat , ze mam za malo pamieci i powinienem wylaczyc Arme II.
Dzieje sie to wtedy kiedy wylaczam calkowicie plik stronicowania w windowsie. Aktualnie mam windowsa W7 x64.
Pamici mam 4 GB a podczas grania nie mam zajetej nawet w polowie.
Jak gralem na moim poprzednim komputerze to czasami potrafilo mi wywalic Arme II ale jak faktycznie mialem zajete 1,79GB z 2GB dostepnych(tez mialem bez pliku stronicowania).
Czy ktos wie o co kaman? Czy aby tego stronicowania nie uzywc to musze zainstalowac 8 GB?

_________________
ObrazekObrazek ObrazekPicasa Web Album


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 09 października 2009, 12:17 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 września 2009, 22:34
Posty: 21
Tak, powinieneś mieć więcej RAM niż 4GB, o 8GB piszą w artykule który cytowałem w temacie "Wydajność ARMA 2 a sprzęt". Jeszcze raz link do artykułu:
http://www.tomshardware.com/reviews/vis ... ,1775.html
Artykuł dotyczy Visty, ale prawdopodobnie tak samo jest w W7.

_________________
Konfig:
AMD Phenom II x4 955 Quad Core 3,2 Ghz
Gigabyte MA790FXT-UD5P AMD 790 FX
DDR III 2x2GB 1333 Mhz CL9 Corsair DHX
HDD WD 640 GB 32 MB cache SATA II
Sapphire Radeon HD 4890 VApor-X 1024MB
Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer
Penragram 550W Silent Force Total
MS Windows Vista Ultimate 64 Bit


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 09 października 2009, 12:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 maja 2009, 11:10
Posty: 494
Lokalizacja: Doncaster, UK
Ok, dokupilem kolejne 4 GB bo nie jest drogie i jak w poniedzialek otrzymam to przetestuje misje i to co ten artykul mowi :)

@edit:
czy ktoś kmini co to jest Standby memory? rysunek poniżej. Poza tym taka refleksja mnie naszła, miałem 2 GB pod XP 32 i Arma w windą zajmowała 1,5GB a po długim graniu dochodziła do 1,79 ( co kończyło sie jej wywaleniem) teraz jak mam 4GB to zajmuje mi oina ponad 2GB i wiecej. Z tego wyciagam wniosek, że jak mamy więcej pamięci to system przydziela wiecej do gry i tym samym wiecej danych kechuje w pamięci aby gra działała szybciej i płynniej. Tak jak na fotce widać free memory tylko 140 MB. Dołoże kolejne 4 i zobacze co wtedy bedzie.


Załączniki:
memory.png
memory.png [ 94.05 KiB | Przeglądane 407 razy ]

_________________
ObrazekObrazek ObrazekPicasa Web Album
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 października 2009, 18:57 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 maja 2009, 11:10
Posty: 494
Lokalizacja: Doncaster, UK
refresz:)

_________________
ObrazekObrazek ObrazekPicasa Web Album


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 października 2009, 22:22 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 września 2009, 22:34
Posty: 21
A przeczytasz w końcu ten aktykuł czy nie?;). Tak, system przydziela coraz więcej RAM, jeśli go ma. I dzięki temu gra (i każdy inny program) działa szybciej/płynniej,

_________________
Konfig:
AMD Phenom II x4 955 Quad Core 3,2 Ghz
Gigabyte MA790FXT-UD5P AMD 790 FX
DDR III 2x2GB 1333 Mhz CL9 Corsair DHX
HDD WD 640 GB 32 MB cache SATA II
Sapphire Radeon HD 4890 VApor-X 1024MB
Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer
Penragram 550W Silent Force Total
MS Windows Vista Ultimate 64 Bit


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 października 2009, 22:59 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 maja 2009, 11:10
Posty: 494
Lokalizacja: Doncaster, UK
Tak czytałem. Źle sie wysłowiłem w ostatnim poście. Zobacze jak to działa w poniedziałek.

_________________
ObrazekObrazek ObrazekPicasa Web Album


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Forum ARMA - www.armagame.pl
[ Time : 0.622s | 13 Queries | GZIP : Off ]