FPS

Problemy i porady nt dobrej i słabej wydajności PC, zawieszaniem się gry itp.

Moderator: Inkwizytor

Regulamin forum
Przed zadaniem pytania proszę się zastosować do niniejszych wskazówek:

1. Przeszukaj forum używając funkcji "Szukaj". Nowe wydania Arma mają wiele wspólnych cech z poprzednią wersją i jest wysoce prawdopodobne, że można posłużyć się analogią.
2. Sprawdź w dziale Pomoc Techniczna czy nie ma odpowiedzi na Twoje pytanie.
3. Tworząc nowy wątek wybierz podforum tematyczne adekwatne do problemu lub zapytania.
4. Tworząc nowy wątek nie wpisuj enigmatycznie nazwy tematu typu "Pytania", "Pilne", "Potrzebna pomoc". Takie tematy będą kasowane bez ostrzeżenia.
5. W nazwie tematu wpisz coś konretnego, to czego dotyczy pytanie lub problem np.: "Jak zmienić na inny przycisk wybierania celu(domyślenie Tab)"
6. Nie zadawaj na raz wielu pytań w jednym temacie. Lepiej otworzyć kilka tematów, każdy na osobny problem. Ułatwi to śledzenie poszczególnych wątków, lepiej widać na co została udzielona odpowiedź.
7. Po otrzymaniu odpowiedzi/rozwiązania poinformuj czy jest to dla ciebie satysfakcjonujące i pomocne.
8. Po otrzymaniu odpowiedzi/rozwiązania podziękuj. Autorowi postu, który przyczynił się do pomocy wystaw pozytywną opinię(daj pochwałę).
9. Jeśli sam rozwiązałeś problem lub znalazłeś odpowiedź, poinformuj o tym. Tą informacją pomożesz innym.
ODPOWIEDZ
Paweleqqk
Posty: 3
Rejestracja: 25 lipca 2014, 11:45
ID Steam: Paweleqqk

FPS

Post autor: Paweleqqk » 25 lipca 2014, 12:01

Witam! Masakra!
Kupił armę 3, pograł chwilę i zrezygnował...
Już nie wiem jak mam to wytrzymać gdy kupiłem arme 3 głównie po to, by grać na multi (Altis Life) ale wspomnieć o fpsach muszę.
Mój sprzęt:
AMD Atlon quad 760k 3.8 GHz
8 GB 1600mhz
R9 270x 2 GB DDR 5.

Myślę a raczej wiem, że problem w procesorze (AMD). Próbowałem bawić się ustawieniami w grze, dodawać te komendy przy opcjach uruchamiania, bawić się w plikach gry, GÓWNO pomogło, za przeproszeniem...
Wątpię, by był jeszcze jakiś FIX który pomoże mi dostać chociaż stałe 30 fps, gdyż teraz ciągle lecę przy ~20..
Ale jeśli macie możecie spróbować pomóc. :)

Awatar użytkownika
FOX-PL*
Posty: 548
Rejestracja: 29 marca 2009, 17:34
ID Steam:
ID gracza: 1
Lokalizacja: Wrocław

Re: FPS

Post autor: FOX-PL* » 25 lipca 2014, 17:29

Zmień procek Arma kocha intela a zwłaszcza Haswella. I nie ma zmiłuj się. Karty graficznej to ty wyczepistej nie masz lecz na 30 fps powinno bez problemów starczyć. Zmień serwer Altis Life nie które mają spieprzone konfiguracje co wywołuje niezłe zamulenia. A tak po za tym Arma 3 to totalny symulator pola walki a nie dayz wasteland czy zbieranie mirabelek na life.

Paweleqqk
Posty: 3
Rejestracja: 25 lipca 2014, 11:45
ID Steam: Paweleqqk

Re: FPS

Post autor: Paweleqqk » 26 lipca 2014, 09:24

Bardziej lubuję altis life :P
Poza tym, według mnie karta graficzna nie stanowi tu problemu, jest wystarczająca do Army 3 ; p
Zawadza procesor, no ale jak nic z tym nie da się zrobić to co poradzić ; )

Awatar użytkownika
=NN=Edek
Posty: 88
Rejestracja: 03 lutego 2013, 14:08
ID Steam:

Re: FPS

Post autor: =NN=Edek » 26 lipca 2014, 10:03

Wyłącz synchronizacje pionową i takie tam. Ściągnij launchera do gry który powinien pozwolić ci uzyskać lepsze FPS'y, ustawisz tam wykorzystywanie rdzenie RAM'u etc.

FOX'u chyba zapomniałeś, że ArmA daje duże możliwość dlatego też możemy zaobserwować tak dużą różnorodność trybów rozgrywki i to właśnie było założeniem twórców. Nie rozumie narzekania na ludzi którzy grają w inne tryby niż Ty i twoja grupa, mają to tego święte prawo. Co więcej części z nich na pewno po jakimś czasie znudzi się Altis Life tak jak w A2 było z DayZ i sięgną po rozgrywki bardziej symulacyjne takie jak COOP'y w które gra zarówno EWA jak i NN.

Paweleqqk
Posty: 3
Rejestracja: 25 lipca 2014, 11:45
ID Steam: Paweleqqk

Re: FPS

Post autor: Paweleqqk » 26 lipca 2014, 20:46

Te launchery mi się na nic nie przydały, to jest po prostu ułatwiona wersja komend startowych, zamiast wchodzić gdzieś w opcje to można zrobić to przez launcher. : )

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wydajność i zawieszanie się”