Arma 2 OA demo graficzny problem

Problemy z ustawieniami graficznymi, złym wyświetlaniem grafiki.

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
GingersPL
Posty: 22
Rejestracja: 07 lipca 2010, 17:49
ID Steam:
ID gracza: 0

Arma 2 OA demo graficzny problem

Post autor: GingersPL » 20 stycznia 2011, 23:26

Witam, sciągnołem z steam arme 2 oa demo i wlasnie gdy patrze przez lornetke na kampani w te daleke budynki to mam niestety taki obraz ;/ "mrugajacych budynków" http://img156.imageshack.us/i/arma2oademo.jpg/ jak sobie z tym poradzic ?!
I kolejne mruganie (parapetów, daszku) http://img33.imageshack.us/i/86881504.jpg/
*Płyta główna: Asus P5P43TD PRO Motherboard
*Procesor: Core 2 Duo E7600 3,06 GHz
*Pamięć Ram :KINGSTON KVR1333D3N9K2 4GB
*Karta graficzna: GeForce GTS 250
*HDD : HDD Samsung 500GB HD503HI 5400

Awatar użytkownika
kondor
Posty: 1495
Rejestracja: 13 marca 2007, 11:50
ID Steam: Przemek_kondor
Kontakt:

Re: ARMA 2 OA demo graficzny problem

Post autor: kondor » 21 stycznia 2011, 08:18

Jest to tzw "z-fighting" (http://en.wikipedia.org/wiki/Z-fighting) - podobno w patchach 1.56 i 1.57 (czyli nie dla dema) to trochę to naprawili.
Jest to raczej normalne dla dema - jeśli Ci to bardzo przeszkadza, to zmniejsz zasięg widoczności.

GingersPL
Posty: 22
Rejestracja: 07 lipca 2010, 17:49
ID Steam:
ID gracza: 0

Re: ARMA 2 OA demo graficzny problem

Post autor: GingersPL » 21 stycznia 2011, 17:01

wlasnie tak obczajałem i widziałem ze jak zmienie widocznosc to juz jest okey ;] bo nie denerwuje sie ze cos jest nie tak. Napewno to jest charakterystyczne dla dema ? ( mruganie )

Tutaj jest mój link do ustawień graficznych "deaful" http://img441.imageshack.us/i/grafvr.jpg/ i grając na takich opcjach mam okolo 20 fps do 30, i teraz chce sie zapytać czy majac arme oryginał to jak bardzo mogą spaść klatki ? czy te patche które sa to poprawiaja ilosc klatek ?
*Płyta główna: Asus P5P43TD PRO Motherboard
*Procesor: Core 2 Duo E7600 3,06 GHz
*Pamięć Ram :KINGSTON KVR1333D3N9K2 4GB
*Karta graficzna: GeForce GTS 250
*HDD : HDD Samsung 500GB HD503HI 5400

GingersPL
Posty: 22
Rejestracja: 07 lipca 2010, 17:49
ID Steam:
ID gracza: 0

Re: ARMA 2 OA demo graficzny problem

Post autor: GingersPL » 10 lutego 2011, 20:45

Mój problem przedstawia ten filmik !
http://www.youtube.com/watch?v=8AXtikpFWdo
*Płyta główna: Asus P5P43TD PRO Motherboard
*Procesor: Core 2 Duo E7600 3,06 GHz
*Pamięć Ram :KINGSTON KVR1333D3N9K2 4GB
*Karta graficzna: GeForce GTS 250
*HDD : HDD Samsung 500GB HD503HI 5400

Awatar użytkownika
Artek3333
Posty: 578
Rejestracja: 29 czerwca 2007, 20:02
ID Steam:
ID gracza: 0
Lokalizacja: Żywiec

Re: ARMA 2 OA demo graficzny problem

Post autor: Artek3333 » 10 lutego 2011, 22:55

Hmm. Pierwsze widzę. Proponuję pokombinować z ustawieniami graficznymi. Spróbuj wszystkie schematy, zaczynając od najniższych. Ja pomimo dobrej konfiguracji mojego sprzętu, działy się cuda z wczytywaniem tekstur mundurów jednostki, najczęściej jak przechodziłem do widoku 3 osoby, to mundur był rozmazany i wyostrzało się po około minuty. Co ciekawe, działo się to tylko jak graczem byłem w okolicach zabudowań. Defragmentacja dysku nie pomogła, więc wziąłem się za ustawienia graficzne. Dobrałem je tak, że problem zniknął. Podejrzewam, że niektóre ustawienia się gryzą ze sobą, bo w innych grach tego problemu nie zauważyłem.

GingersPL
Posty: 22
Rejestracja: 07 lipca 2010, 17:49
ID Steam:
ID gracza: 0

Re: ARMA 2 OA demo graficzny problem

Post autor: GingersPL » 11 lutego 2011, 18:52

Niestety drogi kolego mój, kombinowałem z wszelakimi ustawieniami graficznymi nawet, directa najnowszego wgrywałem, sterowniki też są najnowsze i nic, dosłownie nic nie pomaga. Jak wczesniej mowiłem to jest wersja demo.. kurcze nie wiem jak z tym sobie poradzic.
*Płyta główna: Asus P5P43TD PRO Motherboard
*Procesor: Core 2 Duo E7600 3,06 GHz
*Pamięć Ram :KINGSTON KVR1333D3N9K2 4GB
*Karta graficzna: GeForce GTS 250
*HDD : HDD Samsung 500GB HD503HI 5400

GingersPL
Posty: 22
Rejestracja: 07 lipca 2010, 17:49
ID Steam:
ID gracza: 0

Re: ARMA 2 OA demo graficzny problem

Post autor: GingersPL » 21 lutego 2011, 20:04

Teraz okazało się ze i nawet w A2 mam ten problem ;/
*Płyta główna: Asus P5P43TD PRO Motherboard
*Procesor: Core 2 Duo E7600 3,06 GHz
*Pamięć Ram :KINGSTON KVR1333D3N9K2 4GB
*Karta graficzna: GeForce GTS 250
*HDD : HDD Samsung 500GB HD503HI 5400

GingersPL
Posty: 22
Rejestracja: 07 lipca 2010, 17:49
ID Steam:
ID gracza: 0

Re: ARMA 2 OA demo graficzny problem

Post autor: GingersPL » 27 lutego 2011, 15:53

Mam w Armie 2 ten sam problem, tylko ze w mniejszej skali, niestety patch 1.7 nie dal rady, jak sie tego pozbyć, sa jakies sposoby ? (chodzi o z-fighting)
*Płyta główna: Asus P5P43TD PRO Motherboard
*Procesor: Core 2 Duo E7600 3,06 GHz
*Pamięć Ram :KINGSTON KVR1333D3N9K2 4GB
*Karta graficzna: GeForce GTS 250
*HDD : HDD Samsung 500GB HD503HI 5400

ODPOWIEDZ

Wróć do „Grafika”