Problem z modem D-day

Problemy techniczne z dodatkami czyli tzw. modami i addonami.
Aktualizatory modów.

Moderator: Inkwizytor

Awatar użytkownika
Slawek
Posty: 719
Rejestracja: 18 grudnia 2009, 00:42
ID Steam: EC_Slawek
Numer GG: 11973988
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: Problem z modem D-day

Post autor: Slawek » 15 października 2013, 15:49

czernobyl pisze:nakładka steam przestaje działać . Jak robić w tym przypadku screeny?
Rozwiązaniem jest zainstalować ARMA II Launcher np. od Alpinestars.
Odpalasz to z Steamem zamiast gry, zaznaczasz w nim mody jakie chcesz i uruchamiasz grę. Będziesz widoczny na Steam jako grający w Launcher, ale będzie przynajmniej działać nakładka Steam w ArmA.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek...Obrazek
In Game: Zadra, [EC] Slawek
TeamSpeak3 dla graczy Arma - 212.91.26.150:7891 Polish Community @ Steam

tom3kb
Posty: 511
Rejestracja: 04 marca 2011, 06:30
ID Steam:
ID gracza: 209283
Lokalizacja: Sieradz

Re: Problem z modem D-day

Post autor: tom3kb » 15 października 2013, 15:58

@czernobyl
Jak pobierasz jakiegoś moda to warto zajrzeć do readme. Czytanie nie boli ;)
Jeśli pobierasz invasion 1944 z Armaholica to tam mod jest w wersji v2.66. Na to wrzucasz tylko patcha #5, on updatuje grę do v2.666.
Niższe patche instalujesz po kolei jeśli i44 miałeś w wersji bodajże 2.62 (pierwszy release).

Awatar użytkownika
czernobyl
Posty: 48
Rejestracja: 04 października 2013, 06:09
ID Steam:

Re: Problem z modem D-day

Post autor: czernobyl » 17 października 2013, 06:37

@tom3kb
masz rację nie zauważyłem że w opisie podane jest iż wymaga pobrania tylko ostatniego patcha.
Jeżeli mam zainstalować laucher to czy będzie on działał z wcześniej zainstalowaną grą, bo najlepiej jest go instalować razem z grą, chodzi o czas instalacji.

tom3kb
Posty: 511
Rejestracja: 04 marca 2011, 06:30
ID Steam:
ID gracza: 209283
Lokalizacja: Sieradz

Re: Problem z modem D-day

Post autor: tom3kb » 17 października 2013, 07:58

Launcher to oddzielny programik, instalujesz go kiedy chcesz a trwa to moment. ;)
Działa z wcześniej zainstalowaną grą, nic nie musisz przeinstalowywać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mody, addony, DLC”