Problem z płatnym DLC Army of the Czech Republic

Problemy techniczne z dodatkami czyli tzw. modami i addonami.
Aktualizatory modów.

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Rue
Posty: 1
Rejestracja: 24 listopada 2011, 07:38
ID Steam:

Problem z płatnym DLC Army of the Czech Republic

Post autor: Rue » 11 października 2012, 15:09

Witam.Posiadam A2,A:OA+BAF+PMC,wszystko kupione na steamie.Ostatnio zakupiłem nowe DLC AotCR i tu mam problem.W grze nie pojawiło mi się te nowe DLC.Czy ktoś z forumowiczów kupił to DLC i miał jakieś problemy?Jak to zainstalować?

Awatar użytkownika
Slawek
Posty: 708
Rejestracja: 18 grudnia 2009, 00:42
ID Steam: EC_Slawek
Numer GG: 11973988
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: Problem z płatnym DLC Army of the Czech Republic

Post autor: Slawek » 11 października 2012, 17:46

Po patchu 1.62 został wydany patch z ACR lite. Może brak Ci właśnie jego. Szukaj informacji na forum steam.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek...Obrazek
In Game: Zadra, [EC] Slawek
TeamSpeak3 dla graczy Arma - 212.91.26.150:7891 Polish Community @ Steam

tom3kb
Posty: 511
Rejestracja: 04 marca 2011, 06:30
ID Steam:
ID gracza: 209283
Lokalizacja: Sieradz

Re: Problem z płatnym DLC Army of the Czech Republic

Post autor: tom3kb » 11 października 2012, 22:44

Nie, ACR Lite nie ma nic do działania pełnej wersji ACR dlc. Ale Arma 2 CO na pewno musi być upatchowana do v1.62. Gdzieś widziałem jakieś tematy, że "ACR not appearing".
Sprawdzałeś po instalacji tego dlc, czy w menu gry Dodatki/Expansions masz ACR. Odpal edytor i sprawdź czy są mapy Bukowina i Bystrica, jeśli są to dlc masz zainstalowane. No i oczywiście jest też nowa kampania i pewnie parę misji.

slawku2
Posty: 5
Rejestracja: 04 czerwca 2014, 14:34
ID Steam:
ID gracza: 1

Re: Problem z płatnym DLC Army of the Czech Republic

Post autor: slawku2 » 28 października 2014, 21:38

Witam. Też nie mogę znaleźć czechów. Na steamie jak wejdę na Armę OA i wyświetlę DLC to wyskakuje tabelka że jest zainstalowane ale po wejściu do gry nic nie widać. Mam anglików i prywaciarzy no i Armę 2 ale czechów ni widu ni słychu. Ktoś pamięta co zrobić z takim problemem?

Awatar użytkownika
vynaratorski
Posty: 178
Rejestracja: 27 września 2009, 15:22
ID Steam:
ID gracza: 1
Kontakt:

Re: Problem z płatnym DLC Army of the Czech Republic

Post autor: vynaratorski » 29 października 2014, 00:04

Przynajmniej raz uruchom Arma2: ACR, później możesz sobie normalnie odpalać z A2: OA. Jak to nie pomoże, to sprawdź czy w głównym menu w "DODATKI" masz zaznaczony ACR.
Obrazek

slawku2
Posty: 5
Rejestracja: 04 czerwca 2014, 14:34
ID Steam:
ID gracza: 1

Re: Problem z płatnym DLC Army of the Czech Republic

Post autor: slawku2 » 29 października 2014, 09:52

Problem polega na tym że nie mam jak odpalić bo nie mam żadnego skrótu itp. Jedyna informacja że mam ten dodatek pojawia się po wejściu na steam i w bibliotece wybieram Arma2 OA prawa mysz- DLC i wyskakuje info że mam go zainstalowanego. Niestety nie mam go w dodatkach w samej grze ani na pulpicie. Mam inne dodatki łącznie z DayZ ale bez czechów. Aj noł aj di o co kaman? A jak wchodzę na sklep to przy tym dodatku mam Graj teraz ale jak to uruchamiam to i tak odpala mi OA z innymi dodatkami ale bez czechów.

tom3kb
Posty: 511
Rejestracja: 04 marca 2011, 06:30
ID Steam:
ID gracza: 209283
Lokalizacja: Sieradz

Re: Problem z płatnym DLC Army of the Czech Republic

Post autor: tom3kb » 29 października 2014, 11:27

Jak w menu gry wejdziesz w zakładkę Dodatki/Expansions to nie masz na liście Acr dlc?
A weź do skrótu, którym odpalasz grę w element docelowy dopisz na końcu po spacji
-mod=@acr albo -mod=acr

Wiem, że z tym dlc w grze steam potrafią być jaja, zajrzyj na forum bisu tam jest wytłumaczone jak uruchomić, mi się nie chce szukać ;)

slawku2
Posty: 5
Rejestracja: 04 czerwca 2014, 14:34
ID Steam:
ID gracza: 1

Re: Problem z płatnym DLC Army of the Czech Republic

Post autor: slawku2 » 29 października 2014, 12:31

Przepraszam na forum czego? nie było pytania :oops: Dobra ogarnąłem czesi są pod moimi rozkazami:)

tom3kb
Posty: 511
Rejestracja: 04 marca 2011, 06:30
ID Steam:
ID gracza: 209283
Lokalizacja: Sieradz

Re: Problem z płatnym DLC Army of the Czech Republic

Post autor: tom3kb » 29 października 2014, 13:15

To jeszcze może napisz co pomogło dla potomnych, jakby ktoś miał podobny problem.

slawku2
Posty: 5
Rejestracja: 04 czerwca 2014, 14:34
ID Steam:
ID gracza: 1

Re: Problem z płatnym DLC Army of the Czech Republic

Post autor: slawku2 » 29 października 2014, 13:39

Ogólnie to prawdopodobnie i być może pomogło to że wylogowałem się ze steama i uruchomiłem go jako administrator i mogłem już wybrać w sklepie graj teraz i czesi automatycznie zaczęli mi się instalować i ładnie wskoczyły ikonki do gry. Bardzo dziękuję za Wasze odpowiedzi ponieważ to one zmotywowały mnie żeby poszukać w necie i znaleźć rozwiązanie problemu. A tak na marginesie to Arma2 zjada 3 (przynajmniej w singlu:))

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mody, addony, DLC”