Problem z Arma 2 OA

Problemy i porady nt instalacji gry

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
potocki0118
Posty: 4
Rejestracja: 04 grudnia 2015, 18:08
ID Steam:

Problem z Arma 2 OA

Post autor: potocki0118 » 04 grudnia 2015, 19:02

Witam,kilka dni temu na steamie kupilem Arme 2 + dodatek OA.Gdy wszystko pobralem najpierw uruchomilem czysta arme i wszysto dzialalo bez zarzutow,ale gry uruchomilem OA pojawil sie taki blad : http://files.tinypic.pl/i/00732/1xjxfz7s346s.png Po zignorowaniu bledu gra sie uruchamia,ale kiedy wchodze na serwer to dostaje informacje,ze zostalem wyrzucony(pojawia sie informacja,ze mam stary klient battleye chodz mam najnowszy) lub pojawia sie taki blad : http://i66.tinypic.com/b3rfr4.png Dodam,ze posiadam system Windows 8.1 64bit.

Awatar użytkownika
Slawek
Posty: 719
Rejestracja: 18 grudnia 2009, 00:42
ID Steam: EC_Slawek
Numer GG: 11973988
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: Problem z Arma 2 OA

Post autor: Slawek » 04 grudnia 2015, 19:10

Sprawdź spójność plików gry. We właściwościach gry na Steamie w zakładce "Pliki lokalne" masz "Sprawdź spójność plików gry"
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek...Obrazek
In Game: Zadra, [EC] Slawek
TeamSpeak3 dla graczy Arma - 212.91.26.150:7891 Polish Community @ Steam

potocki0118
Posty: 4
Rejestracja: 04 grudnia 2015, 18:08
ID Steam:

Re: Problem z Arma 2 OA

Post autor: potocki0118 » 04 grudnia 2015, 19:17

Sprawdzalem juz kilka razy.Próbowałem tez usuwania i ponownego instalowania gry.

Awatar użytkownika
Slawek
Posty: 719
Rejestracja: 18 grudnia 2009, 00:42
ID Steam: EC_Slawek
Numer GG: 11973988
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: Problem z Arma 2 OA

Post autor: Slawek » 04 grudnia 2015, 21:30

Sprawdziłeś Arma2 i OA czy tylko OA? Wyraźnie plik OA odwołuje się do pliku Arma2 (do kozy :lol: )
Jeśli odwołuje się do pliku to znaczy że OA widzi Arma2 ale A2 ma błędy plików lub key'a.
Czy przed wersją Arma2 Steam miałeś inną wersję zainstalowaną lub nadal masz na dysku?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek...Obrazek
In Game: Zadra, [EC] Slawek
TeamSpeak3 dla graczy Arma - 212.91.26.150:7891 Polish Community @ Steam

potocki0118
Posty: 4
Rejestracja: 04 grudnia 2015, 18:08
ID Steam:

Re: Problem z Arma 2 OA

Post autor: potocki0118 » 04 grudnia 2015, 21:41

Gdy konczy sie sprawdzanie zawsze pobiera sie jeden plik od OA i od zwyklej army.Ten od OA wazy 830b a od army 815b.Nie mialem innej wersji niz na steam.

Awatar użytkownika
Slawek
Posty: 719
Rejestracja: 18 grudnia 2009, 00:42
ID Steam: EC_Slawek
Numer GG: 11973988
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: Problem z Arma 2 OA

Post autor: Slawek » 05 grudnia 2015, 01:24

Możesz jeszcze przekopiować folder @addon z Arma2 do głównego folderu OA. Jeśli z plikami jest wszystko dobrze to OA powinno je bez problemu już czytać. Warto też sam Steam uruchomić jako administrator.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek...Obrazek
In Game: Zadra, [EC] Slawek
TeamSpeak3 dla graczy Arma - 212.91.26.150:7891 Polish Community @ Steam

potocki0118
Posty: 4
Rejestracja: 04 grudnia 2015, 18:08
ID Steam:

Re: Problem z Arma 2 OA

Post autor: potocki0118 » 07 grudnia 2015, 17:49

Wczoraj sformatowalem komputer i ponownie zainstalowalem arme i okazalo sie,ze wszystko dziala!Do tej pory nie spotkalem sie z zadnym problemem.Mozliwe,ze wystarczylo przeinstalowac steama.Dzieki za pomoc Sławku :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja i uruchamianie”