Arma II patch 1.11 nie wykrywa żadnych serwerów

Problemy i porady nt instalacji gry

Moderator: Inkwizytor

manski1
Posty: 6
Rejestracja: 03 sierpnia 2014, 18:52
ID Steam:

Arma II patch 1.11 nie wykrywa żadnych serwerów

Post autor: manski1 » 03 sierpnia 2014, 18:55

Witam, zakupiłem Armę II i nie wykrywa mi żadnych serwerów. Już od razu posiadam patch 1.11 lecz gdy wchodzę w mutli długo myśli po czym nic się nie dzieje. Nikt nie gra w tą grę? Trzeba mieć dodatek OA? Czy o co chodzi? A może trzeba mieć Armę III ? Bardzo proszę o pomoc, chcę po prostu pograć:/

tom3kb
Posty: 511
Rejestracja: 04 marca 2011, 06:30
ID Steam:
ID gracza: 209283
Lokalizacja: Sieradz

Re: Arma II patch 1.11 nie wykrywa żadnych serwerów

Post autor: tom3kb » 03 sierpnia 2014, 19:05

Większość ludzi gra w arma 2 combined operations czyli a2+oa.
Na samą a2 jest mało serwerów. Dodatkowo niedawno upadł gamespy i nie działa w grze wyszukiwarka serwerów, można łączyć się tylko po IP.
Jeśli miałbyś Arrowheada to najnowszy patch dodaje przeglądarkę steamową i można dalej łatwo grać.

manski1
Posty: 6
Rejestracja: 03 sierpnia 2014, 18:52
ID Steam:

Re: Arma II patch 1.11 nie wykrywa żadnych serwerów

Post autor: manski1 » 03 sierpnia 2014, 19:06

ok, czyli co muszę zrobić? Kupić dodatek Arma II OA?? Coś jeszcze?

tom3kb
Posty: 511
Rejestracja: 04 marca 2011, 06:30
ID Steam:
ID gracza: 209283
Lokalizacja: Sieradz

Re: Arma II patch 1.11 nie wykrywa żadnych serwerów

Post autor: tom3kb » 03 sierpnia 2014, 19:14

Tak, ale zastanów się czy nie lepiej kupić arme 3 szczególnie jak interesuje cię głównie multi bo nie oszukujmy się multi arma 2 powoli umiera, szczególnie to symulacyjne.

manski1
Posty: 6
Rejestracja: 03 sierpnia 2014, 18:52
ID Steam:

Re: Arma II patch 1.11 nie wykrywa żadnych serwerów

Post autor: manski1 » 03 sierpnia 2014, 19:33

właśnie o to chodzi pytam co lepiej. Chociaż Arma III ma chyba trochę większe wymagania systemowe

tom3kb
Posty: 511
Rejestracja: 04 marca 2011, 06:30
ID Steam:
ID gracza: 209283
Lokalizacja: Sieradz

Re: Arma II patch 1.11 nie wykrywa żadnych serwerów

Post autor: tom3kb » 03 sierpnia 2014, 19:41

Tak arma 3 ma większe wymagania. Co do ludzi grających w multi to w tej chwili arma 2 650osób, arma 3 14500. Wliczone wszystkie tryby włącznie z dayz, wastelandami i serwerami life..
http://arma2.swec.se/server/list

manski1
Posty: 6
Rejestracja: 03 sierpnia 2014, 18:52
ID Steam:

Re: Arma II patch 1.11 nie wykrywa żadnych serwerów

Post autor: manski1 » 03 sierpnia 2014, 19:56

dzięki za te serwery ale wpisuję np ip i port i nic się nie dzieje... masakra

tom3kb
Posty: 511
Rejestracja: 04 marca 2011, 06:30
ID Steam:
ID gracza: 209283
Lokalizacja: Sieradz

Re: Arma II patch 1.11 nie wykrywa żadnych serwerów

Post autor: tom3kb » 03 sierpnia 2014, 20:06

Do skrótu do gry musisz dopisać komendy conect i port z danymi serwera. Więcej info na:
https://community.bistudio.com/wiki/Arm ... Parameters
Ps. Tylko znajdź serwer na czystą armę 2, będzie bardzo bardzo trudno.

Awatar użytkownika
Slawek
Posty: 702
Rejestracja: 18 grudnia 2009, 00:42
ID Steam: EC_Slawek
Numer GG: 11973988
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: Arma II patch 1.11 nie wykrywa żadnych serwerów

Post autor: Slawek » 03 sierpnia 2014, 22:57

Powstała jeszcze webowa przeglądarka dla serwerów.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek...Obrazek
In Game: Zadra, [EC] Slawek
TeamSpeak3 dla graczy Arma - 212.91.26.150:7891

Awatar użytkownika
vynaratorski
Posty: 178
Rejestracja: 27 września 2009, 15:22
ID Steam:
ID gracza: 1
Kontakt:

Re: Arma II patch 1.11 nie wykrywa żadnych serwerów

Post autor: vynaratorski » 04 sierpnia 2014, 11:36

A ja polecę zakup Arrowhead i granie w A2 zamiast przechodzenia na A3. Są jeszcze silne grupy, które zostaną na A2 dopóki modderzy nie zrobią porządku z tym chłamem zwanym A3, co potrwa jeszcze rok albo i więcej. Przez ten czas można pograć w A2, która na dzień dzisiejszy ma o wiele większe możliwości niż gokartowy badziew ;)

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
Obrazek

manski1
Posty: 6
Rejestracja: 03 sierpnia 2014, 18:52
ID Steam:

Re: Arma II patch 1.11 nie wykrywa żadnych serwerów

Post autor: manski1 » 12 sierpnia 2014, 11:43

Dobra. Kupiłem Armę III lecz mój laptop nie wydala:p mam po 20 fps na multi. Tutaj mam pytanie do Was. Potrzebuje kupić komputer stacjonarny. Powiedzcie mi co o tych sądzicie : http://allegro.pl/komputer-4x4-2ghz-100 ... absContent

http://allegro.pl/komputer-core-i5-4x3- ... absContent

http://allegro.pl/komputer-do-gier-fx-6 ... absContent

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja i uruchamianie”