Problem potrzebuje instalatora

Problemy i porady nt instalacji gry

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
janoso20
Posty: 5
Rejestracja: 04 sierpnia 2012, 16:58
ID Steam:

Problem potrzebuje instalatora

Post autor: janoso20 » 04 sierpnia 2012, 17:01

Witam kupiłem arma 2 co na allegro. Klucz doszedł w 5 min lecz miałem problem z instalatorem. Potrzebuje instalatora klucz mam do army 2 i oa więc potrzebuje tylko instalatora (chyba tak to sie nazywa). ARMA 2 mam darmową ponieważ potrzebuje oa do moda DayZ. Proszę o pomoc na gg 389847413 lub na forum.

Awatar użytkownika
Slawek
Posty: 723
Rejestracja: 18 grudnia 2009, 00:42
ID Steam: EC_Slawek
Numer GG: 11973988
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: Problem potrzebuje instalatora

Post autor: Slawek » 04 sierpnia 2012, 17:49

Zgłoś się do osoby która sprzedała Ci klucz, to ona jest zobowiązana do dostarczenia kompletu, czyli gry i klucza aktywacyjnego.
Poczytaj trochę forum a dowiesz się, że nie jesteś jedyny.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek...Obrazek
In Game: Zadra, [EC] Slawek
TeamSpeak3 dla graczy Arma - 212.91.26.150:7891 Polish Community @ Steam

janoso20
Posty: 5
Rejestracja: 04 sierpnia 2012, 16:58
ID Steam:

Re: Problem potrzebuje instalatora

Post autor: janoso20 » 04 sierpnia 2012, 17:52

Tylko, że ja dostałem wersje elektroniczną gry czyli instalator do pobierania gry. Bardzo mi zależy prosze o pilną pomoc.:(

Awatar użytkownika
Slawek
Posty: 723
Rejestracja: 18 grudnia 2009, 00:42
ID Steam: EC_Slawek
Numer GG: 11973988
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: Problem potrzebuje instalatora

Post autor: Slawek » 04 sierpnia 2012, 18:00

Co, to za instalator i jakie masz z nim problemy?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek...Obrazek
In Game: Zadra, [EC] Slawek
TeamSpeak3 dla graczy Arma - 212.91.26.150:7891 Polish Community @ Steam

janoso20
Posty: 5
Rejestracja: 04 sierpnia 2012, 16:58
ID Steam:

Re: Problem potrzebuje instalatora

Post autor: janoso20 » 04 sierpnia 2012, 18:05

Slawek pisze:Co, to za instalator i jakie masz z nim problemy?

Instalator który pobiera;p

http://forum.pcformat.pl/Nie-znaleziono ... l-t?page=2

Awatar użytkownika
Slawek
Posty: 723
Rejestracja: 18 grudnia 2009, 00:42
ID Steam: EC_Slawek
Numer GG: 11973988
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: Problem potrzebuje instalatora

Post autor: Slawek » 04 sierpnia 2012, 18:37

To jest instalator raczej z tej strony. Powinieneś się zalogować do swojego konta i pod danym tytułem który kupiłeś pobrać instalator. Może dostałeś longin i hasło?. Wiem, że przez ten instalator pobierano pod XP-kiem DLC do ArmA2.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek...Obrazek
In Game: Zadra, [EC] Slawek
TeamSpeak3 dla graczy Arma - 212.91.26.150:7891 Polish Community @ Steam

janoso20
Posty: 5
Rejestracja: 04 sierpnia 2012, 16:58
ID Steam:

Re: Problem potrzebuje instalatora

Post autor: janoso20 » 04 sierpnia 2012, 18:43

Sam nie wiem z jakiej story ale wiem, że potrzebuje instalatora do oa i nie wiem ską mam go wsiąć przecież klucz mam więc nie powinno byc problemu...;/

P.S Może łatwiejsza była by rozmowa na gg? moje 39847413

Awatar użytkownika
Slawek
Posty: 723
Rejestracja: 18 grudnia 2009, 00:42
ID Steam: EC_Slawek
Numer GG: 11973988
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: Problem potrzebuje instalatora

Post autor: Slawek » 04 sierpnia 2012, 18:52

Nie dostaniesz od nikogo instalatora. Każdy pod wersję elektroniczną ma swoje konto na którym ma zapisany klucz do gry i na tej podstawie może pobierać grę, to coś w rodzaju Steama. Jak pisałem wcześniej, zgłoś się do osoby która sprzedała Ci klucz.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek...Obrazek
In Game: Zadra, [EC] Slawek
TeamSpeak3 dla graczy Arma - 212.91.26.150:7891 Polish Community @ Steam

janoso20
Posty: 5
Rejestracja: 04 sierpnia 2012, 16:58
ID Steam:

Re: Problem potrzebuje instalatora

Post autor: janoso20 » 04 sierpnia 2012, 18:55

Slawek pisze:Nie dostaniesz od nikogo instalatora. Każdy pod wersję elektroniczną ma swoje konto na którym ma zapisany klucz do gry i na tej podstawie może pobierać grę, to coś w rodzaju Steama. Jak pisałem wcześniej, zgłoś się do osoby która sprzedała Ci klucz.

Ale skąd skoro od sprzedawcy mam instalator działający sprawnie tylko nie na mojej maszynie? Potrzebuje innego tylko nie wiem skąd.

Awatar użytkownika
Slawek
Posty: 723
Rejestracja: 18 grudnia 2009, 00:42
ID Steam: EC_Slawek
Numer GG: 11973988
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: Problem potrzebuje instalatora

Post autor: Slawek » 04 sierpnia 2012, 20:45

Małe wyjaśnienie działania instalatora.
Instalator ma zawsze taką samą nazwę. W instalatorze jest zapisane, kto i co ma pobrać.
Przykład:
Jeśli zaloguję się do konta i pobiorę instalator np. pod DLC BAF, to po uruchomieniu go pobiorę BAF a nie np. Arrowhead pomimo, że jest to instalator identyczny w nazwie jak i wadze.
Sprawdziłem pod WIN XP PRO SP2, instalator działa bez problemów.
Jedyna rada, to odpal go na innym komputerze i sprawdź czy działa.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek...Obrazek
In Game: Zadra, [EC] Slawek
TeamSpeak3 dla graczy Arma - 212.91.26.150:7891 Polish Community @ Steam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja i uruchamianie”