Arma2 PL problem z zainstalowaniem patchów pod Win7 64

Problemy i porady nt instalacji gry

Moderator: Inkwizytor

Awatar użytkownika
Nexus
Posty: 87
Rejestracja: 12 sierpnia 2009, 07:26
ID Steam:
ID gracza: 0

Re: oryginalna gra ARMA 2 pl problem z zainstalowaniem patchów

Post autor: Nexus » 30 grudnia 2009, 16:37

Napotkałem ten sam problem po reinstalacji systemu. Uporałem się z nim dosyć szubko, a mianowicie:

Odinstalować całkowicie grę i wymazać folder jeśli pozostanie w katalogu w którym była pierwotnie zainstalowana.

jeśli to gra zakupiona w kraju to jest ona w wersji 1.02

czyli instalujemy kolejno;
1.03
1.04
1.05
inaczej nie da rady, sprawdzałem więc oszczędźcie sobie czasu. Procedura przerobiona na Windows 7 64bit
Obrazek
Obrazek

Andrew2
Posty: 46
Rejestracja: 24 listopada 2009, 17:03
ID Steam:
ID gracza: 0

Re: oryginalna gra ARMA 2 pl problem z zainstalowaniem patchów

Post autor: Andrew2 » 30 grudnia 2009, 16:50

Ja mam ARME już kawałek czasu instalowałem różne patche i Beta patche i najnowszego i nigdy nie miałem żadnych problemów z nimi a gre mam także wersje polską z gram.pl. Może po prostu nie umiejętnie instalujecie. Nigdy patchy się nie instaluje na zmodyfikowane pliki.

Awatar użytkownika
Nexus
Posty: 87
Rejestracja: 12 sierpnia 2009, 07:26
ID Steam:
ID gracza: 0

Re: oryginalna gra ARMA 2 pl problem z zainstalowaniem patchów

Post autor: Nexus » 30 grudnia 2009, 19:42

I ja do tej pory nie miałem problemów o których przekonałem się na własnej skórze po formacie. Chodzi tylko o to, że na oryginała nie wbijesz najnowszej łatki, musisz je ładować od pierwszej. Do tej pory cały czas bawiąc się Armą stopniowa odchodziły mi modyfikacje i patche i nigdy nie było problemów z kolejnymi updatami.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
GeorgeB
Posty: 42
Rejestracja: 07 września 2008, 08:40
ID Steam:
ID gracza: 0

Re: oryginalna gra ARMA 2 pl problem z zainstalowaniem patchów

Post autor: GeorgeB » 02 stycznia 2010, 08:48

black op pisze:Mam problem z zainstalowaniem patchy na oryginalnym ARMA 2.
Przy 1.03 wyskakuje WRONG CD KEY przy drugim to samo a pisze przeciez ze dziala na kazdym oryginale (oficjalna strona)
o co chodzi???
Nexus pisze:Pobierzcie 1.05 i zainstalujcie na gołą wersje.
Panowie należy zawsze korzystać z pewnych źródeł, tak przy zakupie gry, jak i zciąganiu i instalowaniu dodatków, modów i patch'y.
Niezawodne i pewne strony to najpoważnieszy Armacholic http://www.armaholic.com/index.php i Armed Assault Info http://www.armedassault.info/ serwery dające maximum pewności o oryginalności produktu i jego jakości. Co do prawidłowej instalacji patch'a to jestem zdania, że nigdy nie zaszkodzi, kiedy zainstaluję po kolei 1.03, 1,04, 1.05 itd. przecież w czasie to tylko 5, a może 10 minut ? to wiele ? daje to jednak maximum pewności, że kolejne poprawki zaintalowałem wszystkie, a nie ich części, w których przecież można przypadkowo pominąć jakiś szczegół, który potem owocuje wyświetlaniem denerwujących komunikatów.
No właśnie, zawsze pamiętajcie o tym, że od staranności zależy wszystko. Nie będziecie potem mieć problemów.
Pozdrawiam z nowym rokiem
:party :hapy

Awatar użytkownika
Kuki
Posty: 28
Rejestracja: 02 stycznia 2010, 02:50
ID Steam:
ID gracza: 0
Lokalizacja: Poland, Zielona Góra
Kontakt:

Re: oryginalna gra ARMA 2 pl problem z zainstalowaniem patchów

Post autor: Kuki » 02 stycznia 2010, 12:36

Również miałem problem z patch'owaniem gry do najnowszej wersji.

Po instalacji chciałem wrzucić wersję 1.05 i przy 80% wywalał error z plikami .pbo:
rocks2, signs2, soundmissions, sounds, structures, tracked2, weapons,
weapons2, wheeled, wheeled2

Ignorowałem każdy co pozwoliło dokończyć update i niby w menu gry
pokazywało mi później wersję 1.05 ale przy próbie wejścia na jakiś
serwer wyrzucało mnie z powodu braku danego pliku .pbo.

Rozwiązałem ten problem tak, że najpierw zainstalowałem 1.04, a potem na to 1.05.
"Gra to tylko zabawa" - a więc żeby dobrze się bawić, trzeba dobrze grać ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
Nexus
Posty: 87
Rejestracja: 12 sierpnia 2009, 07:26
ID Steam:
ID gracza: 0

Re: oryginalna gra ARMA 2 pl problem z zainstalowaniem patchów

Post autor: Nexus » 03 stycznia 2010, 12:58

Nexus pisze:Napotkałem ten sam problem po reinstalacji systemu. Uporałem się z nim dosyć szubko, a mianowicie:

Odinstalować całkowicie grę i wymazać folder jeśli pozostanie w katalogu w którym była pierwotnie zainstalowana.

jeśli to gra zakupiona w kraju to jest ona w wersji 1.02

czyli instalujemy kolejno;
1.03
1.04
1.05
inaczej nie da rady, sprawdzałem więc oszczędźcie sobie czasu. Procedura przerobiona na Windows 7 64bit
Głupio cytować samego siebie ale po raz kolejny informuję, że konieczna jest instalacja wszystkich aktualizacji po kolei....!!!
Pozdrawiam... :hapy


GeorgeB, czytaj proszę cały post i nie komentuj postów które zostały sprostowane przez tą samą osobę.... :coffee
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
chewie
Posty: 394
Rejestracja: 05 stycznia 2007, 01:29
ID Steam:

Re: oryginalna gra ARMA 2 pl problem z zainstalowaniem patchów

Post autor: chewie » 04 stycznia 2010, 13:32

Nexus pisze: konieczna jest instalacja wszystkich aktualizacji po kolei....!!!
ajt a czy macie może linki do wszystkich po kolei łatek? bo z tego co widzę to nie ma ich tak dużo.
SI VIS PACEM, PARA BELLUM
http://www.FIA.com.pl
"There is no hunting like the hunting of man, and those who have hunted armed men long enough and liked it, never care for anything else thereafter". -Ernst Hemingway

Tyran
Posty: 235
Rejestracja: 16 sierpnia 2009, 16:30
ID Steam:
ID gracza: 0

Re: oryginalna gra ARMA 2 pl problem z zainstalowaniem patchów

Post autor: Tyran » 06 stycznia 2010, 10:06

Ja mam zainstalowany pach 1.05 na czystą wersje gry.
A tu masz stronkę z pachami..http://www.armaholic.com/list.php?c=a2_off_patch

Awatar użytkownika
Jaromaz
Posty: 92
Rejestracja: 23 marca 2007, 12:26
ID Steam:

Re: Arma2 PL problem z zainstalowaniem patchów pod Win7 64

Post autor: Jaromaz » 06 stycznia 2010, 12:50

jeśli to gra zakupiona w kraju to jest ona w wersji 1.02
czyli instalujemy kolejno;
1.03
1.04
1.05
inaczej nie da rady, sprawdzałem więc oszczędźcie sobie czasu. Procedura przerobiona na Windows 7 64bit
1.03 można pominąć ... instalowałem na 1.02 PL od razu 1.04 a potem 1.05 bez żadnych problemów
Obrazek

Awatar użytkownika
PROCIK
Posty: 494
Rejestracja: 19 maja 2009, 11:10
ID Steam:
Numer GG: 2542288
ID gracza: 0
Lokalizacja: Doncaster, UK

Re: Arma2 PL problem z zainstalowaniem patchów pod Win7 64

Post autor: PROCIK » 06 stycznia 2010, 16:34

Ja też na W7 64 instalowałem z 1.02 do 1.04 i 1.05 bez problemu.

Awatar użytkownika
Forrestal
Posty: 1738
Rejestracja: 16 listopada 2006, 11:28
ID Steam:
Numer GG: 3201083
ID gracza: 2006531
Lokalizacja: 18°38' E - 50°12' N
Kontakt:

Re: Arma2 PL problem z zainstalowaniem patchów pod Win7 64

Post autor: Forrestal » 09 stycznia 2010, 14:12

Panowie, to ze musicie instalwowac patche po kolei to jakis wasz problem. Naprawde wystarczy zainstalowac czysta wersje z DVD i pozniej od razu 1.05. Osobiscie przetestowalem to dla wersji PL i ENG, na 2 roznych konfiguracjach sprzetowych i nigdy nie bylo problemu.

Nexus, nie wprowadzaj ludzi w blad. Wystarczy zainstalwoac 1.05 - zaden inny wczesniejszy patch nie jest wymagany.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja i uruchamianie”